In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Met een nieuwe maand in aantocht verhuizen we langzaam van de festivalterreinen naar de popzalen in het clubcircuit. Vanaf  volgende week zullen we dan ook weer de beste concerten voor je tippen. Maar aankomende week genieten we nog even van de afsluiting van weer een geweldige festivalzomer!

Zo is het bijvoorbeeld een heel goed idee om een tripje te maken naar Tiel voor Appelpop, of naar Groningen voor Take Root. Ben je in de buurt van Amsterdam? Dan kun je terecht op het toffe Magneet Festival of gewoon de trein pakken naar Utrecht voor het Smeerboel Festival. En we geven alvast een tip voor na het weekend, dan staat Incubate weer voor de deur!

Appelpop - 11 en 12 september, Tiel

Aankomend weekend vindt de 24e editie van het gratis festival Appelpop plaats. Door de jaren heen heeft het festival zich ontwikkeld tot een van de grootste gratis popfestivals en ook dit jaar stellen ze niet teleur! De Nederlandse muziekscene is deze editie alom vertegenwoordigd met acts als Kensington, The Deaf, Anouk, Douwe Bob, Kovacs en Sue The Night.

Meer informatie Appelpop 

Magneet Festival - 11, 12 en 13 september, Amsterdam

Het Magneetfestival is terug! Na een slecht bezochte editie in 2013 en geen editie in 2014 is het crowdsourced festival terug in Amsterdam. Een bijzonder programma staat garant aangezien mensen eigen ideeën kunnen inbrengen, maar het festival heeft ook acts geregeld als Gotcha!, Hang Youth en Raggende Mannen. Wordt sowieso een feest!

Meer informatie Magneet Festival

Frank Festival - 12 en 13 september, Amsterdam

De tweede editie van Frank Festival strijkt dit weekend weer neer in het Amstelpark in Amsterdam. Ook dit jaar concentreert het festival zich op live acts, perfomance en kunst. Geen headliners, wel veel goede muziek! Met acts als My Baby, Indian Skin, Gosto en De Likt.

Meer informatie Frank Festival

Geluid van Loosduinen - 12 september, Den Haag

Geluid van Loosduinen is een gratis toegankelijk festival dat dit jaar voor de derde keer zal plaatsvinden. Dit jaar betreden acts als Handsome Poets en Mr. Polska het podium. Ben je dit weekend in Den Haag en heb je even niks te doen? Geluid van Loosduinen is een fijne optie!

Meer informatie Geluid van Loosduinen

Smeerboel Festival - 12 september, Utrecht

Aankomend weekend opent de speeltuin voor grote mensen weer! Het Smeerboel Festival is prachtig gedecoreerd, heeft toffe randprogrammering en ook nog eens een fijne combinatie van live acts en dance muziek. Dit jaar kan de bezoeker rekenen op artiesten als Jungle By Night, Sue The Night, Rondé en Jett Rebel.

Meer informatie Smeerboel Festival

Solarfall - 12 september, Alkmaar

Een beetje metal in de lijst is natuurlijk altijd goed! Aankomend weekend zal dan ook Solarfall in Alkmaar weer van start gaan, een metalfestival dat wordt gehouden door poppodium de Victorie. Wie er komen spelen? Bands als Impaled Nazarene, Saille, Dystopia en Thulcandra.

Meer informatie Solarfall

Popmonument - 12 september, Bergen Op Zoom

Nog een gratis festival! Zaterdag staat Bergen Op Zoom in teken van het festival PopMonument. Bekende namen als The Subs en Jacco Gardner zullen het podium betreden maar ook acts als De Kliko’s, I Could Float Here Forever en Lyenn staan op het podium.

Meer informatie PopMonument

Take Root - 12 september, Groningen

Take Root is een muziekfestival voor liefhebbers van roots, country en americana muziek in de Oosterpoort te Groningen. De line-up ziet er piekfijn uit met acts als Villagers, My Morning Jacket, Patty Griffin, Dawes en Otis Gibbs. Zeker een dagje naar Groningen waard!

Meer informatie Take Root

Incubate - 14 t/m 20 september, Tilburg

Iets verder weg maar we willen het toch wel even zeggen: Incubate Festival is erg de moeite waard! Tilburg staat vanaf 14 september in teken van muziek met meer dan 200 artiesten. Incubate is een goed festival om nieuwe en gevestigde artiesten te zien, zoals Rats on Rafts, Wire, The Ex, Girl Band, The Homesick en Torres.

Meer informatie Incubate

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.