In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Deze week doen we gewoon stiekem alsof we nog midden in de zomervakantie zitten. Met een wijnfestival, tripje naar Vlieland, rocken voor het goede doel en helemaal verkleed naar Amsterdam. Deze week: o.a. Into The Woods, Valtifest, Bacchus Wijnfestival, Alphen D'Huez en Into The Great Wide Open.

Bruis - 4, 5 en 6 september, Maastricht
Alweer de achtste editie voor Bruis, dat aankomend weekend weer in Maastricht zal plaatsvinden. De stad kan een geweldig festival verwachten met goede acts als Mark Lanegan, Echo & The Bunnymen, Ewert and the Two Dragons en Lamb! Heel erg tof programma, helemaal gratis, zeker een trip naar de mooie stad waard!

Meer informatie Bruis 

Into The Woods - 4 en 5 september, Amersfoort
Het openluchttheater in Amersfoort is op 4 en 5 september het toneel voor Into The Woods Festival. Mooie plek midden in Nederland waar je tussen de bomen kan genieten van muziek van Rangleklods, Dorian Concept, Gosto en Jameszoo.

Meer informatie Into The Woods

Kadepop - 4 en 5 september, Groningen
Van Maastricht naar Groningen, waar aanstaande vrijdag en zaterdag Kadepop zal plaatsvinden. Voor iedereen wat wils op dit festival. Zo komt festivalkoning Typhoon langs, maar ook Paceshifters en Kovacs zijn van de partij. Andere leuke acts om te checken zijn Ronde, Bells Of Youth, The Cool Quest en Orange Skylline!

Meer informatie Kadepop

Misty Fields - 4, 5 en 6 september, Asten
Misty Fields draait niet alleen om muziek. Het festival heeft theater, documentaires, beeldende kunst en veel speciaalbiertjes! Wil je toch wel wat tofs komen checken op 4, 5 of 6 september in Asten? Dat kan met Pauw, The Ex, Sonny & The Sunsets, Nouveau Velo of Teen Creeps.

Meer informatie Misty Fields

Alphen D'Huez - 5 september
Perfecte combinatie op Alphen D'Huez aankomend weekend: festivallen voor een goed doel! Voor de vijfde keer gaat de gehele opbrengst van het festival naar het KWF Kankerbestrijding. Dus koop die biertjes en wijntjes, luister naar acts als Sue The Night, Mark Foggo en The Dirty Denims en draag bij aan het goede doel.

Meer informatie Alphen D'Heuz

Bacchus Wijnfestival - 4, 5 en 6 september, Amsterdam
Goed wijn en lekker eten, maar ook goed losgaan. Dat is het Bacchus Wijnfestival dat aankomend weekend zal plaatsvinden in het Amsterdamse Bos. Met acts als The Flexican, Sef, FS Green, Siroj en San Proper wordt het nog heel lastig om die wijn in het glaasje te houden en niet op de grond! Omdat je zo hard danst dus.

Meer informatie Bacchus Wijnfestival

Valtfiest - 5 september, Amsterdam
Valtifest, het leukste verkleedfeestje van Nederland! Met kunst, muziek en veel kleurrijke figuren is het festival in Amsterdam zeker een must! Traditioneel losgaan in extravagante outfits op acts als De Jeugd van Tegenwoordig, Nobody Beats The Drum, Tom Trago, De Sluwe Vos, Riptide en Kriss Kross. Gaan met die banaan!

Meer informatie Valtifest

Popcity - 6 september, Drachten
Na het succes van vorig jaar kon weer een editie van Popcity niet uitblijven tijdens de Drachtster Culturele Zondagen. Op 6 september geeft het gratis toegankelijke festival dan ook een podium aan artiesten als Peter Pan Speedrock, DeWolff, Handsome Poets en Pauw. Best wel goed!

Meer informatie Popcity

Into The Great Wide Open - 4, 5 en 6 september, Vlieland
Beetje uitverkocht maar als je ook maar een kaartje kan krijgen, doen! Into The Great Wide Open strijkt aankomend weekend weer neer in Vlieland en het belooft weer een fijne editie te worden. Acts als Nathalie Prass,  Gabriel Rios, Jacco Gardner, Oscar & the Wolf, Ewert and the Two Dragons komen naast veel interessante filmvertoningen en kunstinstallaties. En dat allemaal op het mooie Vlieland!

Meer informatie Into The Great Wide Open

Dit is natuurlijk maar een selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.