De zaterdagkaarten en weekendtickets voor Mysteryland zijn uitverkocht. 

Dat meldde organisator ID&T een dag voor de 22e editie van het bekende dansfestijn. 

Voor het eerst in twintig jaar neemt het oudste dancefestival ter wereld twee dagen in beslag. Vrijdagmiddag gingen de laatste dagkaarten voor zaterdag over de toonbank. Wie er nog bij wil zijn, kan alleen nog zondag aansluiten bij het spektakel.

De 22e editie van Mysteryland, dat sinds 2003 plaatsvindt op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer, biedt op zaterdag en zondag plek aan 60.000 danceliefhebbers. Vijfduizend diehards met een weekendkaartje kunnen blijven slapen op de kleine camping die vlak naast het festivalterrein is opgetuigd.

Langgekoesterde wens

Het was een langgekoesterde wens van ID&T om van Mysteryland, net als de eerste twee edities in 1993 en 1994, weer een meerdaags evenement te maken. Na lang steggelen kreeg de partyorganisator dit jaar eindelijk toestemming om ook op zondag te mogen feesten. Bij wijze van proef staat de gemeente een klein kampeerterrein toe, dat -als de bezoekers niet te veel overlast veroorzaken- volgend jaar wordt uitgebreid.

De vijfduizend Mysterylandgangers met een felbegeerd kampeerticket mogen vrijdag vanaf 14.00 uur de camping op, waar 's avonds alvast een intiem voorfeestje wordt gegeven. Zondag om 23.00 uur moeten alle kampeerspullen weer zijn ingepakt.

Programma

Het officiële festivalprogramma begint zaterdag om 11.00 uur en komt twaalf uur later even tot stilstand voor de nacht. Op zondag gelden dezelfde feesttijden.

Voorgaande jaren gingen de 60.000 Mysterylandtickets sneller over de toonbank. Vaak kon het festival zo’n maand van tevoren het bordje ‘uitverkocht’ op de deur hangen.