De vakantie komt bijna tot een eind maar voor die tijd zijn er nog heel wat festivals te bezoeken. Augustus belooft naast fijn zomerweer te brengen ook weer een maand vol feesten te zijn. Voor ieder wat wils.

Deze week gaan we van metal naar hiphop en van Leeuwarden naar Best. Dutch Valley zet de Nederlandse muziek in het zonnetje en Appelsap verwelkomt hiphop grootheden van Mobb Deep. Verder deze week: Zomerterras, Into The Grave, LatinVillage, Waterpop en meer.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Dutch Valley - 8 augustus, Velsen-Zuid

Dit weekend strijkt Dutch Valley weer neer in Velsen. Het festival boekt alleen maar Nederlandse acts uit alle hoeken van de Nederlandse muziekscene. Zo betreden Golden Earring, Jett Rebel en Nielson het podium, maar ook Kraantje Pappie, The Opposites, Di-Rect en Mr. Polska. Genoeg te zien dus.

Meer informatie Dutch Valley

Zomerterras 7 t/m 22 augustus, Vlaardingen

In de drie weken van het Zomerterras festival staat Vlaardingen in teken van muziek, theater en andere kunsten. Verschillende acts waaronder Bo Saris en Postmen zullen voor een muzikale bijdrage zorgen.

Meer informatie Zomerterras

Lakedance - 8 augustus, Best

Aankomende zaterdag gaan de poorten van het festival Lakedance voor de tweede keer open en de organisatie zegt de zon gereserveerd te hebben. Dat blijft altijd even afwachten maar de line-up is zeker: met Sander van Doorn, De Sluwe Vos en Secret Cinema komt dat feestje vast goed.

Meer informatie Lakedance

Appelsap - 8 augustus, Amsterdam

Het hiphop festival in Amsterdam heeft dit jaar weer een goede line-up weten neer te zetten. Naast Nederlandse hiphopacts als Sef en Ronnie Flex staan ook Skepta, Rich Homie Quan en hiphop veteranen Mobb Deep op het festival.

Meer informatie Appelsap

Into The Grave - 8 augustus, Leeuwarden

Op zaterdag 8 augustus kleurt het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden weer 'zwart' met metalheads. Ook op de vierde editie van Into The Grave zal  geen creatieve randprogrammering te zien zijn. Een podium, negen bands (zoals Sepultura, Sabaton en Ensiferum) en de hele dag headbangen, zoals het hoort.

Meer informatie Into The Grave

LatinVillage - 9 augustus, Amsterdam

Alweer de tiende editie voor LatinVillage. Het jubileum wordt gevierd met acts als Gregor Salto, Incognito, Benny Rodrigues en meer. Dat wordt goed dansen in Spaarnwoude.

Meer informatie LatinVillage

Polderpop - 9 augustus, Leuth

Polderpop is een kleinschalig gratis festival in de buurt van Nijmegen. Met een line-up vol nieuwe Nederlandse talenten als My Blue Van, Leeways en Trip To Dover is het de perfecte zondag om the next big thing te ontdekken!

Meer informatie Polderpop

Cityrock Leeuwarden - 7 augustus, Leeuwarden

Een dag voor Into The Grave staat Leeuwarden in teken van rock met het nieuwe festival Cityrock Leeuwarden. Het festival heeft een paar grote acts te pakken, met als toppers Epica en Peter Pan Speedrock.

Meer informatie Cityrock Leeuwarden

Waterpop - 8 augustus, Wateringen

Waterpop is een van de oudste festivals van Nederland met een 38e editie dit jaar. Naast theater en een festivalmarkt heeft het festival ook acts als De Staat, Magnus, Orange Skyline, Sue The Night en Wolfskop op het programma staan. En nog helemaal gratis ook.

Meer informatie Waterpop

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.