Diverse festivals gaan zaterdag niet door vanwege de zomerstorm. Na de Zomercarnaval in Rotterdam, hebben ook de organisaties van Live on Stage en Welcome to the Future de festiviteiten afgeslast. 

Over het hele land raast een storm en langs de kust geldt code rood voor zware windstoten. Niet alle festivals zijn afgelast, zo gaat Zwarte Cross gewoon door.

Hier een overzicht van de plannen van diverse festivals door het hele land.

Afgelast

Het Klamme Handjes Festival in Diemen is afgelast vanwege de weersomstandigheden. Het festivalterrein zou in eerste instantie later opengaan dan gepland, maar de organisatie kon niet om de annulering heen.

Craft Feestival is uiteindelijk toch geannuleerd. "De storm heeft 80 procent van het terrein volledig vernield. Hierdoor kunnen we niet meer de kwaliteit bieden die wij voor ogen hebben", schrijft de organisatie op Facebook. 

Het Milan Summer Festival in het Haagse Zuiderpark is vanwege de storm afgelast. De organisatie heeft dat zaterdagmiddag besloten. Zondag gaat het festival wel gewoon door. Bezoekers kunnen dan vanaf 13.00 uur terecht. Kaartjes van zaterdag, zijn zondag ook geldig.

Het Kwaku Festival in Amsterdam is uiteindelijk toch afgelast op advies van de 'veiligheidsdiensten'. De festivalorganisatie hoopt dat roze zondag wel door kan gaan.

Edelwise aan Zee in Zandvoort gaat ook niet door. "Na overleg met lokale instanties, advies vanuit de weerconsult en de organisatie zijn we genoodzaakt het feest af te zeggen." Het is nog niet duidelijk of mensen hun geld terugkrijgen. 

De organisatie van Welcome to the Future laat via Facebook weten dat de organisatie de veiligheid van gasten en personeel niet meer kan garanderen. Het technofestival op het Twiske in Amsterdam werkt nog aan een manier om teruggave van de kaartjes te regelen.

Ook het Amsterdamse festival Live on Stage gaat zaterdag niet door. " De inrichting van ons terrein (tenten, podia, etc.) is veilig tot aan een bepaald weerbeeld", laat de organisatie weten. "Uiteraard krijgt iedereen zijn geld terug." 

De straatparade van het Zomercarnaval in Rotterdam werd zaterdagochtend al vroeg afgelast. Het is de eerste keer in 31 jaar dat het straatfestival niet doorgaat.

Het Stonehenge Festival in Steenwijk is ook afgelast.

Aangepast

Zwarte Cross in Lichtervoorde gaat gewoon door. Wel zijn zaterdagmiddag de optredens op het hoofdpodium voor onbepaalde tijd stilgelegd. De organisatie heeft 's ochtends een gang gemaakt langs alle tenten met de boodschap dat er een 'bak met wind' in aantocht is, meldt Omroep Gelderland. Ter compensatie voor het stilleggen van het festival zaterdagmiddag, zijn de optredens van 's avonds gratis toegankelijk.

Bezoekers kunnen zaterdag ook naar De Parade in Utrecht, maar later dan gepland. Het festival opende om 17.00 uur haar deuren, in plaats van 14.00 uur. 

Festival Thuishaven in Amsterdam gaat zaterdag later van start dan gepland. Het terrein ging om 17.00 uur open.

Het Studio Stekker Festival in Utrecht hanteert zaterdag aangepaste openingstijden. Het park ging om 17.00 uur open. De organisatie raadt bezoekers aan warme kleding mee te nemen.

Dit bericht wordt aangevuld.