Nederland houdt van festivals en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van festivals in de lente en de zomer. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.

Deze week kunnen we naar alle hoeken van Nederland voor bijzondere festivals. In Roermond wordt Solar Weekend gehouden. In Velsen-Zuid vindt Dance Valley plaats en aan het strand kun je deze week terecht op Schollenpop, Sleazefest en Jam De La Crème. Als je van fantasy houdt, ga je natuurlijk naar Castlefest in Lisse.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Dance Valley, 1 augustus, Velsen-Zuid

Aankomend weekend is het alweer tijd voor de 21e editie van het festival Dance Valley. Het festival verwelkomt dit jaar acts als Audio Bullys, Don Diablo, Fedde Le Grand en Ferry Corsten heb je eigenlijk niks anders nodig om een goed feest te bouwen dit weekend!

Meer informatie Dance Valley

Schollenpop, 1 augustus

Schollenpop staat voor zon, zee, strand en natuurlijk live acts. En dat allemaal gratis! Dit jaar staat er een leuk programma met acts als Novastar, The Deaf, The Indien, Death Angel en Lucas Hamming.

Meer informatie Schollenpop

Castlefest, 30, 31 juli, 1 en 2 augustus, Lisse

Het Fantasy spektakel van Nederland staat weer voor de deur: Castlefest. Ook dit jaar opent het festival met een groot concert met Afro Celt Sound System, terwijl in het weekend bands als Omnia en Leaf optreden.

Meer informatie Castlefest

Dekmantel Festival 30, 31 juli, 1 en 2 augustus, Amsterdam

Dekmantel Festival pakt uit! Met een opening op 30 juli in het Muziekgebouw aan 't IJ, een driedaags festival in het Amsterdamse Bos en daarnaast nog een driedaags nachtfeest in Melkweg kun je dit weekend bijna niet om Dekmantel heen. Genoeg reden voor een trip naar Amsterdam dus!

Meer informatie Dekmantel Festival

Jam De La Crème Festival 31 juli, Den Haag

Onder leiding van het musici collectief Jam De La Crème treden artiesten op met alleen improvisatie. Eenmalige samenstellingen ontmoeten elkaar op het podium waar nieuwe muziek wordt gemaakt. Dit jaar doen er artiesten mee als The Miseries en Sue The Night!

Meer informatie Jam De La Crème Festival

Solar Weekend 30, 31 juli, 1 en 2 augustus, Roermond

De lijst met toffe artiesten die dit jaar op Solar Weekend staan is lang. Erg lang. Laten we eens beginnen met Nobody Beats The Drum, Typhoon, Jack Parow en The Bloody Beetroots. Of Kraak en Smaak, Jett Rebel, Don Diablo, La Pegatina of Afterpartees. Meer dan genoeg voor iedereen!

Meer informatie Solar Weekend

Ground Zero 29 juli, Apeldoorn

Liefhebbers van de hardere stijlen kunnen dit weekend hard gaan op Ground Zero. De hele nacht, maar dan ook de hele nacht, hardcore en hardstyle met acts als Tesla, The Prophet, Hellfish en Noize Suppressor. Dat kan niet anders dan een heftig feest opleveren.

Meer informatie Ground Zero 

Vestival 1 augustus, Den Haag

Dit jaar vindt de tweede editie van Vestival plaats, voor het eerst in Den Haag. Misschien nog jong, maar het festival weet een grote internationale hiphop acts naar Nederland te halen. Zo staat de niet onomstreden Chris Brown op het podium in Den Haag!

Meer informatie Vestival

Sleazefest 31 juli, 1 augustus, Wijk Aan Zee

Sinds 1999 organiseren de mannen van zZz en hun kornuiten jaarlijks het roemruchte Sleazefest. Ooit begonnen als een uit de hand gelopen BBQ met aangebrand vlees en een paar bands, is het nu een hoogtepunt binnen het sleaze-genre. In standtent Timboektoe spelen dit jaar onder andere The Craps, St. Tropez, The Miseries en natuurlijk ZZZ.

Meer informatie Sleazefest

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.