De organisatie van het Belgische Dour Festival baalt van de grote drugsvangst op en rond het festivalterrein.

Dat vertelt de perswoordvoerder aan de Standaard.

De 192 agenten die werden ingezet zorgden ervoor dat een grote hoeveelheid aan drugs in beslag werd genomen. Daarnaast werden er 36 dealers gearresteerd.

Het gaat om 2,758 kilogram cannabis, 1.308 xtc-pillen, 22 LSD-pillen, 83,6 gram cocaïne, 2 gram heroïne, 136 gram mdma, 335 gram speed, 14 gram hallucinogene paddenstoelen, 9 gram Salvia Dinivorum-kruid, 10 gram amfetaminen, 42 gram ketamine en 690 lsd-zegels.

Recordaantal

Het nieuws dat Dour Festival maar liefst 228.000 festivalgangers heeft getrokken, wordt door de grote drugsvangst overschaduwd, aldus de festivalorganisatie. "We vinden het frustrerend dat wij enkel met drugs geassocieerd worden", aldus woordvoerder Marc Steens.

"Wij zijn er van overtuigd dat je genoeg hebt aan muzikaal vertier en geen drugs nodig hebt. Maar het merendeel van de bezoekers zit ook op dezelfde golflengte als wij. Net zoals discotheken of op andere festivals gebruikt een bepaald percentage drugs."

Omdat er een jaar geleden een drugsdode viel, werden er bij deze editie van het festival de controles opgevoerd, aldus de federale politie.