Nederland houdt van festivals en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van festivals in de lente en de zomer. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.

De temperaturen blijven aangenaam en de festivalagenda van juli staat dan ook bomvol. Van dagfestivals tot ondergedompeld gaan in een driedaagse feestwereld de Nederlandse festivals beschikken over goede acts en een goeie sfeer. Geen reden dus voor Spanje of Italië, deze zomer zit je goed in Nederland.

Deze week kun je down en dirty gaan met motorcross en goeie muziek op Zwarte Cross Festival of meevaren met artiesten op Horizontoer bij de Waddeneilanden. Ook in IJzendijke is het goed vertoeven en voor de nodige metal zit je dit weekend goed in Steenwijk. Verder deze week: Amsterdam Live On Stage, Studio Stekker Festival en Damaris Festival.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Zwarte Cross Festival 24, 25 en 26 juli, Lichtenvoorde
Aankomend weekend kun je weer ondergaan in de modderpoel van het Zwarte Cross festival. Het festival is echter allang meer dan alleen motorcross want wat een fijne line-up. Denk aan The Kooks, Flogging Molly, John Coffey, Skip & Die en Jungle By Night.

Meer informatie Zwarte Cross Festival

Horizontoer 24 juli t/m 2 augustus, Waddeneilanden
Toppunt van een vakantie en festival in een: het varende festival Horizontoer. Vaar mee of bezoek het festival op de eilanden tussen 24 juli en 2 augustus en luister naar opkomende artiesten als On Eva, Postcards From Mars en Bente.

Meer informatie Horizoentoer 

Weitjerock 25 juli, IJzendijke
Weitjerock is een intiem muziek- en kleinkunstfestival met toch best wel wat gevestigde namen die het waard zijn om te komen checken. Zo zijn Will and the People, Birth of Joy, The Deaf en The van Jets van de partij in het Zeelandse IJzendijke.

Meer informatie Weitjerock

Amsterdam Live On Stage 25 juli, Amsterdam
Zaterdag keert Amsterdam Live On Stage terug naar Sportpark Riekerhaven voor een derde editie. Met Nederlandse grootste festivalacts als Jett Rebel, Typhoon en Dotan komt het feestje vast op gang. Ga ook even kijken bij het Zuid-Afrikaanse Goldfish, dansbaarheid ten top. 

Meer informatie Amsterdam Live On Stage 

Studio Stekker Festival 25 juli, Utrecht 
Dit jaar gaat het succesvolle Stekker in het park voor het eerst verder onder de naam Studio Stekker Festival. Vanaf maandag 20 juli zijn er al evenement georganiseerd maar zaterdag is het festival weer in de Voorveldse Polder te vinden met acts als Dollkraut, Hunee, Tom Trago en Deadbeat. 

Meer informatie Studio Stekker Festival

Welcome To The Future Festival 25 juli, Amsterdam 
Een nieuw weekend in Amsterdam, een nieuw dance festival in Amsterdam. Dit weekend kun je losgaan op het Welcome To The Future Festival dat voor de negende keer plaats zal vinden. Namen op het programma zijn o.a. Len Faki, Boris Werner, Art Department en Paco Osuna.

Meer informatie Welcome To The Future Festival

Stonehenge 25 juli, Steenwijk
Voor een portie metal ben je aankomend weekend in Steenwijk op de juiste plaats. Daar komen acts als Marduk, Taake, Vital Remains en Altar samen om metal liefhebbers een dag hard te laten doen gaan.

Meer informatie Stonehenge

Liquicity Festival 26 juli, Amsterdam
Dit jaar vindt voor het eerst een outdoor editie vanhet festival Liquicity plaats in het Diemerbos in Amsterdam. Het festival heeft deze keer ook voor een fijne line-up gezorgd met dansbare muziek als dat van Netsky, High Contrast en Maduk.

Meer informatie Liquicity Festival

Damaris Festival 26 juli, Amsterdam
Op de karakteristieke NDSM-werf strijkt zondag de tweede editie van het Damaris Festival neer. Het festival biedt onder andere het podium aan Douwe Bob, My Baby, Falco Benz, Afterpartees en Lucas Hamming.

Meer informatie Damaris Festival

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.