Vanaf vandaag kunnen tienduizenden liefhebbers zich drie dagen lang onderdompelen in muziek tijdens Pinkpop.

Het driedaagse popfestival in het Limburgse Landgraaf begint de eerste dag met optredens van onder anderen Faith No More, Gavin James, George Ezra, Elbow en als afsluiter Muse. Het belooft een tropische eerste dag te worden.

De 46e editie van Pinkpop vindt voor de vierde keer niet zoals gebruikelijk in het pinksterweekend plaats. Dat viel dit jaar te vroeg in het seizoen.

Jick Munro & The Amazing Laserbeams mogen het evenement om 15.30 uur openen. De rest van het weekend staan er optredens gepland van artiesten als Robbie Williams, Anouk, Dotan, Kensington, Avicii, Foo Fighters, Counting Crows, Kovacs en De Jeugd van Tegenwoordig.

Vorige maand werd bekend dat Placebo op zondag de plaats inneemt van Sam Smith, die een operatie aan zijn stembanden heeft ondergaan.

Onweer

Pinkpopbaas Jan Smeets maakte zich donderdag nog niet al te druk over eventuele voorspelde onweersbuien. Voor het eerst is er dit jaar een zogeheten 'Pinkpop Control Center' waar de hulpdiensten en de organisatie samen zitten. ''Dat is uniek'', zei Smeets.

Het wordt op de eerste dag van Pinkpop 29 of 30 graden in Landgraaf en dan is het een kwestie van tijd voordat de buien komen. De kans op noodweer is volgens Weerplaza gelukkig klein, een zeer zware bui behoort helaas wel tot de mogelijkheden.

Vrijdag schijnt de zon volop zodra Pinkpop van start gaat. Aan de hemel zijn een groot deel van de dag weinig wolken te herkennen, want de matige oostenwind blaast droge lucht het land in. De UV-index loopt op naar 7, wat inhoudt dat je huid tussen 11.00 en 16.00 uur snel kan verbranden. 

Goed beschermen dus. Aan het einde van middag geeft de thermometer 29 of 30 graden aan, dus er moet ook voldoende (water) gedronken worden. Drukkend warm of benauwd is het niet.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload beeld via NUfoto