Het wordt op de eerste dag van Pinkpop 29 of 30 graden in Landgraaf en dan is het een kwestie van tijd voordat de buien komen. De kans op noodweer is gelukkig klein, een zeer zware bui behoort helaas wel tot de mogelijkheden.

Dat meldt Weerplaza aan NU.nl. Hieronder volgt een algemene prognose voor het hele weekend in Landgraaf. Op zaterdag- en zondagochtend zullen we losse weersvoorspellingen plaatsen.

Vrijdag schijnt de zon volop als Pinkpop van start gaat. Aan de hemel zijn een groot deel van de dag weinig wolken te herkennen, want de matige oostenwind blaast droge lucht het land in.

De UV-index loopt op naar 7, wat inhoudt dat je huid tussen 11.00 en 16.00 uur snel kan verbranden. Goed beschermen dus. Aan het einde van middag geeft de thermometer 29 of 30 graden aan, dus er moet ook voldoende (water) gedronken worden. Drukkend warm of benauwd is het niet.

Buien

De buien laten lang op zich wachten. De droge oostenwind zorgt ervoor dat de buien slechts moeizaam vanuit Zuid-België naar Limburg trekken. De kans op buien neemt in Zuid-Limburg vanaf 16.00 uur toe, maar het is best mogelijk dat de eerste bui pas om 18.00 of 20.00 uur de regio bereikt. Onzeker dus. 

Zodra de buien Landgraaf bereiken, is de kans het grootst dat het 'gewone' buien zijn. Een ware hoosbui, met onweer, hagel en windstoten, behoort echter ook tot de mogelijkheden. Uiteraard houden we vrijdag iedereen op de hoogte.

Zaterdag

In de nacht naar zaterdag trekken de meeste buien uit Limburg weg, misschien al laat op vrijdagavond. Zaterdag overdag zijn er perioden met zon, en 's middags wordt het echt mooi weer met flink wat zon. Bij niet al te veel wind loopt de temperatuur op tot 24 of 25 graden. Een heerlijke festivaldag.

Zondag

Zondag bepalen zonnige perioden en enkele wolkenvelden het weerbeeld. De kans dat er 's middags regen uit valt is slechts 20 of 30 procent. De wind draait naar noord en die richting staat niet bekend om de aanvoer van warme lucht. In Limburg wordt nog net de twintig graden gehaald.