Nog even en dan barst Pinkpop weer los in de Limburgse plaats Landgraaf. Giel Beelen vertelt FaceCulture dat het publiek van het driedaagse festival altijd heel uiteenlopend is; jong en oud komt naar Landgraaf. 

"Als ik eerlijk ben is het publiek heel anders dan bij andere festivals. Dat weet ik uit eigen ervaring", aldus de radio-dj.

Beelen maakte vaak radio vanaf de camping van het festival, 'dan ga ik 's nachts de camping op'. Tegenwoordig doet de radiopresentator dat niet meer. "Ik merkte dat mensen gewoon wilden slapen: 'flikker op, ik wil morgen gewoon weer die act zien'." Volgens Beelen komen mensen dus echt voor de muziek naar Pinkpop.

Beelen vergelijkt Pinkpop met Lowlands en dat zijn volgens hem twee hele verschillende festivals. "Daar is de sfeer meer van: we zijn op Lowlands, maakt niet uit wat we zien, we kijken wel in welke tent we gaan staan, natuurlijk houden we van muziek en hebben we een paar favorieten. Echt die 24 uursfeer, dat zie ik op Pinkpop niet zo snel gebeuren", legt hij uit.