Nederland houdt van festivals en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van festivals in de lente en de zomer. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.

Het is weer zover! De temperaturen stijgen en daarmee kunnen we elke week weer rekenen op een aantal toffe festivals. Niet geheel zonder risico op een drupje hier en daar maken we ons op voor een drukke zomer. De festivalkoorts slaat aan!

Voor een weekend binnen zitten is geen excuus! Deze week zijn er veel gratis festivals met fijne line-ups af te struinen. Ook kun je sport en muziek combineren, terug gaan naar de jaren '50 of anno 2015 los gaan op de beste DJ's van de wereld! Met onder andere Bam! Festival, Soccerrocker, Kaaspop en The Flying Dutch.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Sniester - 29, 30 en 31 mei, Den Haag

Toch best een fijne line-up hoor, Sniester festival! Het Haagse festival op binnen- en buitenpodia heeft naast theater muzikale acts als Birth of Joy, Paceshifters en The Van Jets gestrikt. Goed weekend vertoeven in Den Haag dus!

Meer informatie Sniester 

Bam! Festival - 30 mei, Hengelo

In het oosten van ons land vindt op zaterdag het gratis te bezoeken Bam! Festival plaats. Zo ongeveer naast het station van Hengelo (OV), met acts als Nits, Pauw en Sven Hammond!

Meer informatie Bam! Festival 

Emporium Festival - 30 mei, Wijchen

Emporium Festival staat zaterdag 30 mei  in het teken van ‘The Land of the Rising Sun’.  Meer dan 25.000 beozekers zullen zich vermaken in 9 dance-area’s. Van EDM tot hardcore. Emporium heeft het.

Meer informatie Emporium Festival

Kaaspop - 30 mei, Edam

Ook al gratis, ook al zo'n fijne line-up! Kaaspop doet het goed dit jaar met leuke acts als Paceshifters, Knarsetand, Afterpartees, The Cool Quest en Diggy Dex. Heel tof, gratis, gewoon gaan!

Meer informatie Kaaspop 

The Flying Dutch - 30 mei, Eindhoven/Amsterdam/Rotterdam

Het dancefestival The Flying Dutch speelt zich af op drie locaties met tien van de beste Nederlandse dj's. Wat betekent dat dit ook ongeveer de tien beste van de wereld zijn. Met Hardwell, Armin van Buuren, Afrojack en meer!

Meer informatie The Flying Dutch

Graspop - 30 mei, Rasquert

Dit weekend vindt alweer de 24e editie van Graspop festival plaats (niet te verwarren met het Belgische Graspop Metal Meeting)! Met Nederlandse klassiekers als Van Dik Hout en The Kik en feestnummer Kees van Hondt moet het wel een goed feestje worden!

Meer informatie Graspop Festival

Hoorn RocknRoll Sunday - 31 mei, Hoorn

Haal de petticoats en vetkuiven maar tevoorschijn! Zondag vindt de achtste editie van het Hoorn RocknRoll Sunday Festival plaats. Onvervalste rockabilly muziek en een heuse fifties markt!

Meer informatie Hoorn RocknRoll  Sunday

From the Garden Music Festival - 31 mei, Groningen

Bewoners van het Groningse dorp Wildervank stellen hun tuinen beschikbaar voor dit leuke, intieme festival. Luister tussen de bloemen naar artiesten als Tim Knol. Perfect voor een fijne lente dag!

Meer informatie From the Garden Festival

Obsession Outdoor Festival - 30 mei, Bovenkarspel

Het is de tiende verjaardag van het Obsession Outdoor Festival en het belooft een dolle boel te worden. Steltenlopers, vuurspuwers en natuurlijk goeie elektronische deuntjes.

Meer informatie Obsession Outdoor Festival

Soccerrocker - 30 mei, Amsterdam

Voetbal en muziek combineren? Tuurlijk! Balletje trappen en een feestje bouwen met artiesten als Orange Skyline of Kill All Hipsters, kan allemaal prima! Vooral dit weekend op Soccerrocker.

Meer informatie Soccerrocker

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.