Het Bevrijdingsfestival in Amsterdam krijgt er een nieuw programmaonderdeel bij: Het Amsterdams Verbond. Verschillende Amsterdamse organisaties en ruim 50 dj's en artiesten zullen op geheel eigen wijze de vrijheid en tolerantie uitdragen.

Dat meldt de organisatie dinsdag.

Op Bevrijdingsdag zullen onder andere de clubs Chicago Social Club en Disco Dolly samen een podium delen. Vunzige Deuntjes deelt er een met Waterkant en Fissa met Terug naar Toen.

Het hoofdpodium Mokums Paradijs is gevuld met artiesten uit het Amsterdamse nachtleven zoals Tom Trago, Cinnaman, De Sluwe Vos, Boris Werner, Beesmunt Soundsystem en Cleavage. Het Amsterdamse blog Ourground zal het festival live verslaan via hun blog en Instagram-kanaal.

2 minuten lawaai

Ook staat er 2 minuten lawaai op het programma. Om 20.00 uur geeft de Nachtburgemeester van Amsterdam, Mirik Milan, het startsein voor 2 minuten lawaai voor de vrijheid. De muziek wordt stilgelegd en vervolgens mag het publiek 2 minuten lang zoveel mogelijk lawaai maken, om op die manier Bevrijdingsdag te vieren.

De kaartverkoop begint dinsdagavond 3 maart om 20.00 uur. Kaartjes kosten eerst 18,50 euro en na enige tijd 24,50 euro. Tussen 20.00- en 20.02 uur zijn de toegangskaartjes voor 5 euro aan te schaffen.