De 46e editie van Pinkpop is in feite vrijwel uitverkocht. Zaterdag om 10 uur startte de voorverkoop en anderhalf uur later waren bijna alle beschikbare tickets verkocht, zei organisator Jan Smeets.

''Ik denk dat ik de conclusie mag trekken dat dat bewijst dat we weer een heel sterk programma hebben dit jaar.''

Binnen een uur waren 35.000 weekendkaarten verkocht (drie dagen festival plus camping). En ook zijn 30.000 zaterdagkaarten over de (digitale) toonbank gegaan. Wel zijn er nog enkele kaarten voor vrijdag en zondag.

Vorig jaar waren de weekendtickets en kaarten voor de eerste festivaldag binnen een half uur uitverkocht. Die run werd voornamelijk veroorzaakt door fans van The Rolling Stones die de kans om de Britse rockers in Landgraaf in actie te zien niet wilden laten schieten.

Twee weken na de start van de voorverkoop waren ook de dagkaarten voor de laatste festivaldag op.

Juni

Pinkpop vindt dit jaar plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni. Voor de vierde keer in zijn lange historie niet tijdens het traditionele pinksterweekend, omdat dat te vroeg in het jaar valt. Op vrijdag staan onder anderen Muse, Elbow, Slash, Faith No More, Paloma Faith en George Ezra op het programma.

Zaterdag is het podium voor onder anderen Robbie Williams, Avicii, The Script, Anouk en Kensington. Op het affiche van de laatste festivaldag staan onder anderen Foo Fighters, Pharrell Williams, Sam Smith, De Jeugd van Tegenwoordig en Counting Crows.

Foo Fighters

Vooral de zondag belooft Foo Fighters een publiekstrekker te worden, voorspelde festivalbaas Jan Smeets woensdag bij de presentatie van het programma. Zelfs vanuit omringende landen verwacht hij bezoekers die speciaal voor de Foo Fighters naar Landgraaf afreizen. De Amerikaanse rockers staan ook op 25 juni in België op Rock Werchter, maar daar zijn geen kaarten meer voor te krijgen.

De komende weken belooft Smeets nog twaalf namen aan de line-up toe te voegen.