Ilse DeLange en haar band The Common Linnets namen afgelopen zaterdag in Groningen de Popprijs in ontvangst. Dat ging gepaard met de traditionele bierdouche, maar volgens DeLange heeft die zijn langste tijd gehad.

Traditiegetrouw wordt de winnaar van de Popprijs tijdens Noorderslag in een uitverkochte Oosterpoort getrakteerd op een massale 'bierdouche' vanuit het publiek.

Radio-dj Giel Beelen presenteerde de avond en nam de ruimte om zijn beklag te doen over de traditie, die volgens herm van weinig respect tegenover de artiesten getuigt.

"Ik vind het onbeschoft. De jury durft niet eens meer op het podium te verschijnen", aldus Beelen. "Mij maakt het niet uit, maar ten opzichte van de artiest zou ik het best relaxed vinden om het niet te doen."

Plezier

In de radioshow van Beelen zei DeLange maandagochtend het eens te zijn met diens kritiek op de bierdouche. 

"Mensen denken dat ik daar vol plezier in ben gaan staan, maar ik had ook niet echt een keuze", aldus DeLange. 

"Maar ik ben het met je eens Giel, ik vond het dapper dat je het zei. Op dat moment dacht ik er lol mee te maken. Maar je kleedt je mooi aan, het komt op tv, alles wordt nat en gaat naar de klote."

Volgens Beelen zou de traditie zijn ontstaan toen danceduo 2Unlimited de prijs won en sommige mensen in het publiek het daar niet mee eens waren.

Ilse DeLange krijgt bierdouche bij uitreiking popprijs
Ilse DeLange krijgt bierdouche bij uitreiking popprijs