Het muziekfestival Appelpop in Tiel heeft afgelopen weekend 125.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er 15.000 meer dan vorig jaar. De organisatie sprak zondag dan ook van een ''zeer geslaagde editie".

Een woordvoerder van het tweedaagse muziekfestijn denkt dat het hoge bezoekersaantal te danken is aan de sterke line-up en het goede weer.

''We zijn een gratis festival dat het erg moet hebben van mooi weer. Zaterdag zat het gelukkig erg mee", zegt een woordvoerder. Vorig jaar moesten muziekliefhebbers nog door weer en wind om bij het festival te zijn. Er zijn er geen noemenswaardige incidenten geweest, aldus de woordvoerder.

Verdeeld over drie podia traden 26 acts op, onder wie Caro Emerald, Bløf, Kaiser Chiefs en Kensington. De Britse band Crystal Fighters moest zijn optreden op het laatste moment afzeggen omdat drummer Andrea Marongiu vrijdag is overleden.

Aangehouden

Zes mensen werd aangehouden voor kleine vergrijpen. De politie spreekt van een prima verlopen evenement dat overwegend rustig en gezellig was.

Drie bezoekers werden aangehouden voor diefstal bij marktkraampjes en drie anderen voor openbare dronkenschap.