Nederland houdt van festivals en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van evenementen in de zomer. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.

Het beste is er qua weer in wel af in Nederland, maar dat betekent niet dat het festivalseizoen het ook maar meteen voor gezien houdt. Komende week vindt nog een aantal grote evenementen plaats, waaronder de Uitmarkt en Stoppelhaene.

Maar daaromheen valt nog veel meer te beleven. Zo vindt in de hoofdstad de eerste editie festival Encore plaats, speelt over de Belgische grens een scala aan rockbands en kan er gedanst worden op onder meer Ground Zero en Voltt Loves Sumer.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van het weekend. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.
 

Mañana Mañana - Vrijdag 29 t/m zondag 31 augustus, Hummeloo
Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar, keert Mañana Mañana in 2014 terug met een extra festivaldag. Op het programma onder meer Qeaux Qeaux Joans en The Phantom Four, maar met Feestfabriek Alles Komt Goed BV (ook van de Zwarte Cross) als organisator weet je dat het sowieso wel feest wordt.

Meer informatie over Mañana Mañana 2014

Stöppelhaene  - Woensdag 27 t/m zondag 31 augustus, Raalte
Ieder jaar weer staat Raalte vijf dagen lang op zijn kop dankzij Stöppelhaene. Honderden vrijwilligers werkten maanden aan de voorbereiding en zien daar samen met het publiek deze week acts als Racoon, Normaal en The Opposites optreden. Het grootste deel van het programma is gratis toegankelijk.

Meer informatie over Stöppelhaene 2014

Uitmarkt - Donderdag 28 t/m zondag 31 augustus, Amsterdam
Geheel volgens traditie trapt ook dit jaar de Uitmarkt weer het culturele seizoen in Amsterdam af. Het grotendeels gratis toegankelijke evenement biedt een voorproefje in nagenoeg alle disciplines. Groots aangekondigd is de show van Acda en de Munnik. Die spelen op het Museumplein, nadat tienduizenden mensen een gratis show in het te kleine Vondelpark wilden bijwonen.

Meer informatie over Uitmarkt 2014 

Westerpop - Vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus, Delft
Het gratis toegankelijke Westerpop viert dit jaar haar 25e verjaardag en doet dat met onder meer Baskerville, Splendid, The Kik en Jett Rebel.  Los van de Nederlandse acts valt er echter ook genoeg internationaals te ontdekken. Smaakmaker is de veelbelovende Engelse band Lonely The Brave.

Meer informatie over Westerpop 2014

Ground Zero - Zaterdag 30 augustus, Wilp
De liefhebber van wat hardere dansmuziek zoals hardcore, hardstyle en freestyle kan op 30 augustus terecht in Wilp voor een nieuwe editie van Ground Zero. In tegenstelling tot de meeste eendaagse dancefestivals begint Ground Zero laat in de avond en duurt het tot vroeg in de ochtend.

Meer informatie over Ground Zero 2014

Masters@Rock - Zaterdag 30 en zondag 31 augustus, Torhout (België)
De iets oudere festivalliefhebber denkt bij Torhout ongetwijfeld met weemoed terug aan de dagen dat Werchter daar nog plaatsvond, maar tegenwoordig kan de liefhebber van gitaarmuziek er terecht voor Masters@Rock. Op het programma staan veel harde bands zoals Papa Roach, Kamelot en Airbourne.

Meer informatie over Masters@Rock 2014 

Voltt Loves Summer - Zaterdag 30 augustus, Amsterdam
Precies een week voor Valtifest neerstrijkt op de Amsterdamse NDSM-werf is het aan Voltt Loves Summer om voor een hoofdstedelijk dansfeestje te zorgen. Headliners zijn dit jaar oudgedienden Sven Vath en Richie Hawtin, maar het festival biedt ook een tal van spannende nieuwe elektronische acts.

Meer informatie over Voltt Loves Summer

We Love The 90’s - Zaterdag 30 augustus, Nijmegen
2014 blijkt een goed jaar voor een stukje nostalgie gezien het aantal grote 90’s festivals. Komend weekend vindt er een plaats in het Goffertpark met niet de minste namen: onder meer boyband Five, Gigi D’agostino en happy hardcore helden Party Animals komen langs voor een optreden.

Meer informatie over We Love the 90’s

ENCORE Festival - Zondag 31 augustus, Amsterdam
Een dag na Voltt Loves Summer kan de Amsterdamse hiphopliefhebber zijn hart ophalen op de NDSM-werf. De wekelijkse hiphop- en R&B-clubavond ENCORE organiseert dan samen met Melkweg en Greenhouse Talent de eerste editie van een gelijknamig festival. Grote internationale acts als Pusha T, Vic Mensa en Kid Ink komen optreden.

Meer informatie over ENCORE Festival

Mixtream - Zondag 31 augustus, Heerhugowaard
Het gratis toegankelijke Mixtream festival is onder meer door de locatie niet het meest bekende festival van Nederland, maar zet wel elk jaar een gevarieerd en noemenswaardig programma neer. Zo komen dit jaar onder meer Kraantje Pappie en Eefje de Visser naar Heerhugowaard voor een show in het park.

Meer informatie over Mixtream 2014