Lowlands-gangers die zich donderdag al installeren op het festivalterrein in Biddinghuizen mogen hopen dat het droog blijft.

Donderdagmiddag is er in de omgeving van Biddinghuizen wel een bui mogelijk, maar de meeste buien bevinden zich op ruime afstand in het oosten en zuiden van het land.

Bij een matige wind is het frisjes met maxima rond twintig graden. Komende nacht koelt het af tot rond 11 graden. 

Lowlands begint vrijdagmiddag en duurt tot zondagavond.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt. In de ochtend kan een bui vallen, maar het droge weer overheerst. In de middag en vroege avond is de buienkans het grootst. Mocht een bui recht over het festivalterrein trekken dan zal het korte tijd flink hozen.

Ook onweer en hagel zijn mogelijk. Tussen de buien door schijnt de zon af en toe. Het wordt 20 of 21 graden. Ook in het weekend blijft het wisselvallig weer. De temperatuur daalt tot rond 18 graden.

Volgens een woordvoerder van de organisatie staat vast dat er regen komt. ''Dat is heel vervelend, maar alle podia zijn overdekt.'' Hoewel de meeste wegen verhard zijn, heeft de organisatie houtsnippers achter de hand voor als het terrein op bepaalde plekken te drassig wordt.

Vijf tips voor Lowlands