De eerste editie van dancefestival Sky City is zaterdag zo goed bevallen dat al wordt gedacht aan een vervolg.

Maurice Spijker, die de artiesten voor Sky City boekte, denkt dat de kans groot is dat danceliefhebbers volgend jaar weer aan hun trekken komen in Amsterdam. "Het is hartstikke goed bevallen", zegt Spijker.

Het festival vond plaats in het Arenapark, waar zowel een buitenpodium als de Heineken Music Hall werden gebruikt.

Of een mogelijke tweede editie weer op dezelfde plek plaatsvindt, weet Spijker niet. "Dat is nog te vroeg om te zeggen. Alles was nieuw voor ons: een nieuwe locatie en een nieuw idee. We gaan eerst goed evalueren en dan kijken we verder."

Passende locatie

Als het aan hem ligt, keert Sky City wel terug in het Arenapark. "Ik vond het een hele passende locatie." Ook de artiesten waren volgens Spijker erg tevreden over de podia.

"Die vonden het qua mainstage bijna on-Nederlands." De mening van de dj's is dan ook erg belangrijk voor de toekomst. "Ik ga zeker met ze praten en alles naast elkaar leggen."

Het dancefestival, waar onder anderen Avicii, Afrojack en Example optraden, had volgens Spijker niet echt last van concurrentie van Dance Valley en de Canal Parade, die op dezelfde dag plaatsvonden.

"Precies weten doe je dat natuurlijk niet, maar ik denk dat mensen bewust hebben gekozen voor ons." Wel staat de datum voor de toekomst niet vast. "Avicii kon alleen op 2 augustus, dus we hadden daarom nu voor die datum gekozen."

Concurrentie

Ook Dance Valley merkte weinig van de concurrentie van Sky City. "Wij zijn een paar jaar geleden een nieuwe weg in geslagen, minder hippie en wat stoerder, rauwer en jongere muziek en hier en daar nog een vleugje oud. Wij hebben ons eigen publiek", zegt woordvoerder Rob Bout over het festival, dat voor de twintigste keer plaatsvond.

Ook de botenparade van de Gay Pride heeft volgens Bout geen effect op het aantal bezoekers. "We zitten al jaren op dezelfde datum. Zij hebben hun publiek en wij dat van ons."