Voor de tiende keer zijn de Maasplassen in Roermond de komende dagen het toneel van het Solar Weekend Festival.

In die tijd is het evenement volgens organisator Extrema uitgegroeid tot ''misschien wel het meest creatieve en kleurrijke festival van Nederland en omstreken''. 

Vanaf donderdag kunnen de festivalgangers hun tent opzetten rondom de recreatieplas. Alle 13.500 combitickets die toegang geven tot de camping en het festival, waren vooraf uitverkocht. Donderdag en vrijdag is er van alles te doen op de campings; zaterdag en zondag is het programma op het festivalterrein. Per dag is daar plek voor 27.500 bezoekers.

Solar Weekend Festival biedt een breed muziekprogramma, verspreid over acht podia. Het programma biedt dance aan, maar ook hiphop, klassiek en jazz. Zo zijn onder anderen Bassnectar, Boys Noize, Kraantje Pappie, Hans Teeuwen & The Painkillers, Dave Clarke, Mr. Polska en Typhoon te zien.

Het thema van dit jaar is Sprook, volgens de organisatie ''de volwassen, stoere vorm van sprookje''. Naast muziek is er ook een uitgebreid programma verzorgd door kunstenaars, die ook het decor van het festival op zich hebben genomen.

Lees alles over het festivalseizoen

De leukste festivals van deze week