Het nieuwe dancefestival op de Maas in Rotterdam is failliet en gaat daarom zaterdag niet door. 

Het dansfestijn zou zaterdag voor de eerste keer worden gehouden aan de Parkkade, maar de organisatie laat op haar website weten dat de kaartverkoop tegenvalt en het onverantwoord is het evenement door te laten gaan. 

Dancefloat B.V. vraagt volgende week faillissement aan

''De financiële middelen ontbreken om alle kosten die verband houden met het evenement te betalen'', aldus de organisatie. Ook wordt er geen groot tv-scherm geplaatst om naar de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Costa Rica te kijken.

Het festival was eerder nog een van de locaties waar de bezoekers massaal naar de wedstrijd konden gaan kijken. Er was plaats voor ongeveer 10.000 mensen.

Schermen

Nu staan er zaterdag alleen nog grote tv-schermen in het Museumpark en bij horecagelegenheid Biergarten aan de Schiestraat. Op beide locaties is plaats voor 5000 mensen.

Onduidelijk is of mensen die een toegangskaartje kochten hun geld terugkrijgen. De organisatie achter het dance-evenement is onbereikbaar voor commentaar. In totaal zouden rond de 2500 kaartjes zijn verkocht in plaats van de 6000 die de organisatie eerder noemde.