Het tweedaagse popfestival Concert At Sea telt met name veel Nederlandse topartiesten, maar vooral de Britse act Passenger pakt het publiek zaterdag helemaal in.

De organisatie schat dat er zaterdag circa 40.000 bezoekers op het jaarlijks terugkerende evenement op de Brouwersdam in Zeeland te vinden zijn.

Traditiegetrouw sluiten de heren van Bløf, tevens de oprichters en mede-organisators van het muziekfestijn, de tweede dag van Concert At Sea af.

De Haagse rockband Di-Rect opent het Zeeland-podium op Concert At Sea met groot succes. Het terrein is nog niet volledig gevuld wanneer de band van start gaat, maar tegen het einde van de show toe staan er duizenden mensen voor het podium. Zanger Marcel Veenendaal weet de menigte goed op te zwepen.

Eerder dit jaar bracht Di-Rect nog het album Daydreams In A Blackout uit en diverse liedjes van die plaat worden op Concert At Sea gespeeld. Ze slaan duidelijk aan bij de menigte, dus de eerste slag is al gewonnen. Wanneer gaandeweg steeds meer hits volgen, kan Di-Rect met geheven hoofd de overwinning claimen.

3JS

Op het Umoja-podium moet het Volendamse trio 3JS (live aangevuld met een voltallige band) meer moeite doen om de festivalbezoekers in beweging te krijgen. Toch passen de maritieme mijmeringen van zanger Jan Dulles en consorten onbetwist bij het karakter van het Zeeuwse popfestival.

Echter, terwijl de golven stevig tegen de Zeeuwse kustlijn slaan, blijft de show van 3JS rustig voortkabbelen. Muzikaal oerdegelijk, maar lang niet alle liedjes zetten de massa aan om aandachtig te luisteren. Desondanks blijven de bezoekers massaal voor het podium staan in afwachting van bekend werk als Twee Zielen, Watermensen en Loop Met Me Over Zee.

Passenger

Waar Di-Rect het publiek goed wakker schudde, slaagt Mike Rosenberg alias Passenger erin de bezoekers van Concert At Sea meerdere malen volledig stil te krijgen. Voornamelijk met liedjes van zijn laatste twee albums, All The Little Lights en Whispers, weet de Brit het publiek te emotioneren en tot stilte te roeren.

Passenger is dankbaar voor de bereidwilligheid van de toeschouwers om aandachtig naar zijn verhaaltjes te luisteren. Naast zijn eigen repertoire zet de singer-songwriter een kille versie neer van Sound Of Silence van Simon and Garfunkel en een uitgeklede cover van de Avicii-hit Wake Me Up. Duidelijk de publiekslieveling.

Alain Clark

Voor een portie soulvolle popliedjes zijn de Concert At Sea-gangers bij Alain Clark aan het juiste adres. Hij bracht enige tijd geleden het album Walk With Me uit, waarvan onder meer de single Back In My World voorbij komt. De zoetgevooisde zanger valt vooral terug op makkelijk mee te zingen liedjes als Blow Me Away en Father And Friend.

Ook Jacqueline Govaert en Ilse DeLange bedienen zich tijdens hun optredens van hun bekendste werk. Naast solonummers van de albums Good Life en Songs To Soothe, haalt Govaert nog enkele Krezip-hits van stal. DeLange kan prima uit de voeten met haar brede oeuvre, waarmee ze Concert At Sea eenvoudig weet te bekoren.