Het dancefestival Full Moon: the Waterline dat gehouden zou worden in Fort Voordorp bij Utrecht gaat door, ondanks een verbod dat de voorzieningenrechter in Utrecht vrijdag heeft opgelegd.

Dat heeft de organisatie van het festival laten weten.

De rechter was het vrijdag met de gemeente De Bilt eens dat het festival een evenement is dat geen besloten karakter heeft, en dat er dus tijdig een vergunning had moeten worden aangevraagd.

De organisatie heeft nu laten weten dat het festival toch door zal gaan, alleen op een andere locatie. Waar dat is, is nog niet bekend. Het feest duurt tot 03.00 uur.

Dwangsom

De Bilt legde de organisatie donderdag een dwangsom van 100.000 euro op als zij het uitverkochte dancefestijn op het fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie zou doorzetten. Daarop spande de organisatie een kort geding aan, omdat het naar haar mening wel om een besloten feest zou gaan, waarvoor geen vergunning nodig is.

Bezoekers zouden eerst lid moeten worden van Full Moon exclusive voor ze een kaartje konden kopen.

Regelingen

De Bilt hoorde pas dinsdag van het festijn op het fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dat was volgens burgemeester Arjen Gerritsen te laat om nog regelingen te kunnen treffen. Hoeveel kaartjes er zijn verkocht, is onduidelijk.

Volgens de gemeente konden er wel 1500 feestgangers komen, maar de organisatie zegt dat er maar 800 kaartjes waren. Uit boodschappen op internet valt op te maken dat er in elk geval 1150 kaartjes zijn verkocht.

Met het verbieden van het evenement zijn grote financiële belangen gemoeid. De rechter begrijpt dat, maar vindt de openbare orde, de veiligheid en de belangen van omwonenden zwaarder wegen.