Op verschillende festivals in Nederland is zondag op grote schermen de WK-finale te zien, waarin de Oranjevrouwen het om 17.00 uur in Lyon opnemen tegen de Verenigde Staten.

Op Down the Rabbit Hole, in het Gelderse Ewijk, is de wedstrijd te volgen op een groot scherm, evenals op Wish Outdoor in Beek en Donk en op Muze Misse in Oss.

Ook op het terrein van We Are Electric Weekender, in Boxtel, komt een groot scherm. "Zeker in deze tijd heeft vrijwel iedereen genoeg MB's en bereik om de wedstrijd op de mobiel te bekijken, maar dan krijg je duizenden mensen die ieder voor zich zitten te kijken", zegt organisator Paul Brouwer.

Het rondreizende theaterfestival De Parade, dat vanaf vrijdag tot en met volgende week zondag neerstrijkt in het Westbroekpark in Den Haag, heeft eveneens besloten de finale uit te zenden. Dat gebeurt onderin de Theatertoren, zegt de woordvoerder van De Parade.

VS rekent op zware finale tegen 'fantastisch Oranje'

De Amerikaanse ploeg rekent zondag op een zware finale zondag tegen de Oranjevrouwen. Volgens bondscoach Jill Ellis en sterspeler Megan Rapinoe heeft Oranje een fantastisch team, dat heeft aangetoond om te kunnen gaan met druk.

"Nederland heeft veel goede spelers en een bondscoach die weet wat ze doet. Sarina Wiegman leidt Oranje op fantastische wijze. Het wordt niet makkelijk", zei Ellis zaterdag op de persconferentie van de VS.

Zowel de Amerikanen als de Oranjevrouwen wonnen al hun wedstrijden dit toernooi. Oranje was zelfs in de laatste twaalf wedstrijden op een eindtoernooi te sterk voor hun tegenstander.

De wedstrijd start om 17.00 uur in het Parc Olympique Lyonnais in Lyon, waar Oranje ook de halve finale won van Zweden. Die ploeg was zaterdag te sterk voor Engeland in de troostfinale en haalde het brons binnen.