Dit weekend is lekker lang en dat betekent: veel tijd voor festivals. NU.nl heeft de leukste van het pinksterweekend (en daar voorbij) op een rijtje gezet.

Jazz in Duketown - Den Bosch

Waar: verschillende locaties in het centrum van Den Bosch
Wanneer: 7 t/m 10 juni
Prijs: gratis

Komend weekend staat de Brabantse hoofdstad Den Bosch in het teken van jazz en wereldmuziek. Tijdens het Jazz in Duketown-festival kun je jezelf vier dagen lang gratis onderdompelen in muzikale improvisatie en swingende beats, met onder andere Jungle By Night, Marcus Miller, Hans Dulfer, Jennie Lena, Benjamin Herman en Ruben Hein als blikvangers.

Pinkpop - Landgraaf

Waar: Draf- en Renbaan, Landgraaf
Wanneer: 8 t/m 10 juni
Prijs: vanaf 110 euro

Klik hier voor de meer info en kaartverkoop.

Het zal je niet ontgaan zijn: Pinkpop viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Voor dit jubileum trekt de Limburgse jubilaris een allstarbezetting uit de kast met grote namen als Lenny Kravitz, The Cure, Fleetwood Mac, Mumford & Sons, Armin van Buuren en Jamiroquai. Daarnaast maakt Eurovisie Songfestival-winnaar Duncan Laurence zijn festivaldebuut en kun je Krezip definitief vaarwel zwaaien.

Trek Festival - Utrecht

Waar: Griftpark, Utrecht
Wanneer: 6 t/m 10 juni
Prijs: gratis

De rollende keukens van het Trek Festival staan de komende dagen in Utrecht geparkeerd met een enorm gevarieerd assortiment van de lekkerste hapjes en friste wijnen. Met muziek en theater is er ook genoeg te zien.

International Music Meeting Festival - Nijmegen

Waar: Park Brakkenstein, Nijmegen
Wanneer: 8 t/m 10 juni
Prijs: vanaf 30 euro

Waar je in Limburg tijdens Pinkpop de bekende muziekstijlen als rock, pop en hiphop kunt zien en horen, tapt Music Meeting ditzelfde weekend uit een ander vaatje. Het Nijmeegse festival brengt onderbelichte stijlen als jazz, wereldmuziek en cross-overmuziek naar het grote publiek. Verwacht een potpourri van Afrikaanse ritmes, Zuid-Amerikaanse latin, Arabische pop en nog veel meer traditionele muziekgenres.

In de Tuin - Drachten

Waar: Thalenpark, Drachten
Wanneer: 7 t/m 9 juni
Prijs: gratis

In het Friese Drachten komen dit weekend drie dagen lang rock, dance en pop organisch bijeen. Op vrijdag regeren - met onder andere DeWolff en Matt Schofield - de schurende gitaren, een dag later zorgen Donnie en The Partysquad voor de beats en op zondag zorgen onder anderen Tape Toy en Rondé voor een alternatief poprandje.

De genoemde festivals zijn een selectie van de redactie, maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen dit weekend! Wat is jouw favoriet? Laat het weten in de comments!