Iedereen heeft een routine voor het slapen gaan: make-up eraf, tandenpoetsen, nog even naar het toilet. Maar als je íets meer moeite doet, word je voortaan iedere ochtend nóg mooier wakker.

1. Extra hydratatie voor je huid

Wist je dat crèmes en maskers ’s nachts beter worden opgenomen door je huid? Je huid is zich dan aan het herstellen, en daarom werkt ’s nachts hydrateren het allerbest! Breng je crème dus royaal aan, of scoor een masker dat je kunt gebruiken vlak voordat je gaat slapen.

Zo bereid je jouw huid voor op de lente!

2. Wees lief voor je haar

Als je acht uur lang met los haar slaapt, kan dat je haar beschadigen. Als je draait en beweegt in je slaap, dan zorgt de wrijving op het kussen ervoor dat je haar sneller afbreekt. Draag het daarom liever in een knot of in een vlecht. Dat is ook fijn als je ’s ochtends wakker wordt, want dan heb je veel meer volume en krullen in je haar.

Ook handig: met deze tips heb je nooit meer last van klitten

3. Hydratatie voor je haar

Smeer een masker in je haar of gebruik een leave-in conditioner voordat je gaat slapen. Wedden dat je de volgende ochtend wakker wordt met zacht en shiny haar? Het heeft namelijk veel langer de tijd om in te trekken. Als je een masker gebruikt, moet je het de volgende dag natuurlijk wel even uitwassen.

4. Zachte handen en voeten

Heb je last van droge handen en voeten? Scrub ze dan voor je gaat slapen met een beetje olijfolie en suiker. Vervolgens smeer je ze in met een vochtinbrengende crème of met vaseline. Trek dunne handschoenen en sokken aan en je zult zien dat je de volgende ochtend wakker wordt met de zachtste handen en voeten ever. Dit hoef je natuurlijk niet elke dag te doen, maar je kunt het prima elke week herhalen.

5. Vergeet je nagelriemen niet!

Ook je nagelriemen kunnen meestal wel wat extra aandacht gebruiken. Smeer ze voor het slapen gaan in met een speciale crème voor nagelriemen of gewoon met een beetje vaseline. De volgende dag word je wakker met mooie handen.

6. Soft lips

Zet een potje vet op je nachtkastje en smeer elke avond je lippen in voor het slapen gaan. ’s Ochtends verwijder je het van je lippen en say hello to soft lips!

7. Vollere wimpers en wenkbrauwen

Wist je dat vaseline ook de groei van je wimper- en wenkbrauwhaartjes stimuleert? Smeer ze elke avond voor het slapen gaan in. Als je dit dagelijks trouw doet, zul je vanzelf resultaat zien.

Met deze trucjes zorg je ervoor dat jouw wimpers zo lang mogelijk lijken

8. Slaap op je rug

Door op je rug te slapen, voel je minder druk op je gezicht. Op je rug slapen zorgt voor minder rimpels en minder puffiness onder je ogen, omdat de doorbloeding veel beter is.