Happy en gelukkig zijn, wie wil dat nou niet? Als je deze vijf regels in gedachten houdt, gaat dat je sowieso lukken.

Je droombaan vinden, altijd omringd worden door vrienden en familie, de liefde van je leven vinden, een gezinnetje stichten... Het is maar een kleine opsomming van dingen die ons over het algemeen een stuk blijer en gelukkiger maken. Maar ook door een aantal dingen aan jezelf te veranderen, kun jij een stuk happier door het leven gaan. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Laat de controle los

Mensen proberen over het algemeen zoveel mogelijk controle te hebben over alles. Maar dan ook écht: alles. Als een situatie niet loopt zoals we voorspeld hadden, gaan de meesten loco. Probeer dat zoveel mogelijk los te laten, controle over alles is onmogelijk! Laat alles gewoon gebeuren, in plaats van steeds te denken hoe het anders zou moeten. If it was meant to be controlled, it would have come with a remote!

Ook handig: dit zijn 8 tips en tricks om je confidence te boosten.

2. Je hebt niet altijd gelijk

Ben jij een beetje een betweter en wil je altijd gelijk hebben? Let it go! Je gelijk bewijzen of een ander zijn ongelijk bewijzen is niet altijd nodig. En het is een enorme valkuil als je op weg bent naar geluk. Het kost veel energie en soms ook een mooie vriendschap. Probeer bye bye te zeggen tegen discussies en ruzies.

3. Drop the negativity

Realistisch zijn is niet erg, maar laat het niet te veel omslaan naar negativiteit. Probeer een dag zeur- en zeikloos door het leven te gaan en watch your life start changing.

4. Je hoeft geen indruk te maken op anderen

Probeer je vooral iets goed te doen om indruk te maken op een ander? Stop daar dan meteen mee! Als je iets doet, doe het dan voor jezelf. Probeer indruk te maken op jezelf en je eigen verwachtingen te overtreffen en je zult een stuk zorgelozer door het leven gaan. YAY!

5. Leef niet naar de verwachtingen van een ander

Werk je je helemaal uit de naad omdat er bepaalde verwachtingen zijn? Ga dan praten met degene die de lat zo hoog voor je heeft gelegd. Het is niet oké om jezelf helemaal te overwerken om te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Wat verwacht je van jezelf? Probeer daar aan te voldoen. Wat de rest verwacht maakt niet uit!

Met deze tips heb je een super productieve dag.

Say hello to a happier you! En onthoud: happy girls are the prettiest!