Moet jij ook maandelijks nieuwe panty's kopen omdat je het telkens voor elkaar krijgt om er een ladder in te maken? Met deze tips niet meer. 

Iedereen houdt haar panty graag zo lang mogelijk heel. Soms lijkt dat een onmogelijke opgave, maar met deze tips gaan je panty’s gegarandeerd een stuk langer mee.

1. Versterkende naad

Voorkom gaten bij je tenen door panty’s met een versterkende naad te kopen (deze zijn meestal iets duurder). Of draag er dunne sokjes onder. Meestal zorgen je nagels er namelijk voor dat er een gat ontstaat: dunne sokjes houden dat dan tegen.

2. Knip je nagels

Zorg ervoor dat je niet te scherpe teennagels hebt. Zo voorkom je dat je jouw panty tijdens het aantrekken al stuk maakt doordat de stof achter een nagel blijft hangen.

3. Mind the accessoiries

Als je je panty al aan hebt, wil je niet alsnog een ladder veroorzaken. Kijk goed uit met ringen, tassen, jassen en ritsen. Dat zijn allemaal dingen die voor een gat in jouw panty kunnen zorgen! Voorkom dat je blijft haken en de rest van de dag met een ladder over straat moet.

4. Wastips

Was je panty’s altijd in een apart waszakje. Zo voorkom je dat ze kapot gaan door bijvoorbeeld een bh-sluiting of een rits die toevallig ook in de wasmachine zit. Stop je panty’s ook nooit in de droger, en hang ze niet bij de verwarming. Door de hitte wordt het materiaal broos, en gaat je panty sneller stuk.

5. Haarspray

Spuit als je je panty aanhebt een laagje haarspray over je panty. Zo creëer je een extra beschermlaagje. Overdrijf niet: je wilt niet de hele dag rondlopen met plakkerige benen.

6. Voorbehandling

Houd een nieuwe panty eerst onder de koude kraan. Daarna stop je ’m in een plastic zak, en die doe je in de diepvries. Haal de panty er een dag later uit, en laat ’m drogen op kamertemperatuur. Je panty is nu een stuk steviger, en dat zorgt minder snel voor ladders.

Hier lees je nog meer tips om ál je kleding langer mooi te houden.