We kunnen niet zonder mascara! Een oud exemplaar gooien we dan ook zo snel mogelijk weg. Maar wist je dat je nog heel veel lol kunt hebben van een oud mascaraborsteltje?

Natuurlijk gebruik je je mascara om je lashes zo lang, curly en zwart/bruin/blauw mogelijk te maken. Maar gooi het borsteltje niet weg als de mascara op is. Er zijn nog zoveel dingen die je ermee kunt doen!

1. Goedkoop trucje

Stel: je hebt geïnvesteerd in een dure mascara. En die is nu op. No problem. Je kunt het super-de-luxe borsteltje meestal ook gebruiken in een nieuwe, goedkopere mascara. Best of both worlds!

En zo laat je je wimpers zo lang mogelijk lijken!

2. Laat je brows meedoen

Iedereen wil op dit moment volle wenkbrauwen. En dat betekent dat die wenkbrauwhaartjes best wel een eigen borstel kunnen gebruiken, anders staan ze alle kanten op! Maak het borsteltje van een oude mascara goed schoon.

Meestal lukt dat makkelijk door er kokend water overheen te gooien – zo maak je ook alle bacteriën dood. En voilà, je eigen, perfecte wenkbrauwborstel.

3. Verwijder klontjes

Soms kun je best een extra borsteltje gebruiken als je je wimpers van een laag mascara aan het voorzien bent. Helemaal als er een klontjes in je wimpers hangen! Pak je oude borsteltje er bij, en verwijder de clumps. Kun je daarna weer lekker verder met smeren.

Om smudged mascara onder je oog te voorkomen, check je deze tips.

4. Lippen scrubben

Een mascaraborstel is perfect om kleine stukjes van je huid mee te scrubben, bijvoorbeeld je lippen. Dip het schoongemaakte borsteltje in een mix van olie en suiker, en ga daarmee over je lippen. Niet te hard, je wilt geen opengescheurde mondhoeken! Spoel de scrub eraf en say hello to super smooth lips!

5. Tem die babyhaartjes

Je kent het wel: heb je net een strakke pony tail op je hoofd zitten, breken de babyhaartjes alweer los aan de zijkant van je hoofd. Argh! Onwijs frustrerend, maar met een oud mascaraborsteltje en haarlak is het probleem zo opgelos. Spuit wat lak op het borsteltje (of op de babyhaartjes), en kam je baby hairs weer smooth naar achteren. Ready to go!

6. Poetsaccessoire

Als je pretty jewels een beetje dof beginnen te worden, kun je ze schoonmaken met een mascaraborsteltje. Omdat deze borsteltjes zachte haren hebben, beschadig je je sieraden niet. Doop het borsteltje in wat azijn en boenen maar…

Als je toe bent aan een nieuwe mascara, vind je onze aanraders hier.

7. Nail art

Voor een gaaf effect op je nagels kun je een oud mascaraborsteltje gebruiken. Creëer een feather of brush stroke door het borsteltje in een mooie kleur nagellak te dippen en het over je nagels te halen.

Hier lees je nog meer tips over hoe je beautyproducten meerdere functies kunt geven.