Het leven is al druk genoeg. Met deze tips ben je niet langer dan nodig bezig met je beautyroutine

1. Mix foundation en highlighter

Mis je ‘iets’ op je gezicht? Mix dan je highlighter met je foundation. Je ziet er stralender uit, zonder daar moeite voor te hoeven doen. En je hoeft ook niet twee producten los van elkaar op je gezicht aan te brengen…

Zo vind je jouw perfecte match foundation.

2. Babyolie als scheergel

Geen scheergel meer in huis, maar moeten je benen toch echt nodig geschoren worden? Geen nood! Babyolie werkt ook prima als scheergel, en misschien zelfs wel beter. Je huid wordt héérlijk zacht na het scheren, en je hoeft niet naar de drogist te rennen.

3. Truc met oogpotlood

Ben jij ook altijd zo lang in de weer met je oogpotlood? Tip: doe een beetje op de bovenste rand van je wimperkruller, zo sla je twee vliegen in één klap. Je wimpers zitten in de krul, én je hebt een subtiel lijntje boven je wimpers staan.

4. Tem babyhaartjes

Last van pluizige haartjes aan je haargrens? Gebruik een (schone) tandenborstel om ze terug te duwen. Een beetje haarspray erover en weg zijn ze. Gaat een stuk sneller dan je haar opnieuw doen.

Ook heel handig: de anti-frizz spray.

5. Haal meer uit je mascara

Is je favoriete mascara bijna op en ben je veel tijd kwijt aan tóch proberen er nog iets uit te halen? Leg hem dan even in een glas warm water. Hierdoor ‘smelt’ de mascara en is het niet meer zo droog en plakkerig. Let er wel op dat je mascara niet kopje onder gaat, want aan water in je mascara heb je helemaal niets.

En gooi je mascara niet weg als ‘ie op is: dit kun je nog meer met het borsteltje doen.

6. Stijltang = strijkijzer

Geen zin of tijd om je strijkijzer uit de kast te halen, maar wil je wel die ene blouse aan? Gebruik je stijltang om de kreukels aan te pakken. Laat de stof heel eventjes tussen de platen doorgaan, en bye bye kreukels.

7. Opwarmen

Gelliner aanbrengen kost veel tijd, en wil niet altijd in één keer lukken. De oplossing? Verwarm een kohlpotlood even met een aansteker voor hetzelfde effect. Net zo’n mooi lijntje, minder lastig om voor elkaar te krijgen.

8. Alles uit je nagellak

Als je nagellak op is, duurt het láng voordat ’ie streep- en kloddervrij op je nagels zit. Tip: voeg een beetje nagellakremover toe aan het potje! Een paar druppels zijn genoeg. Even goed schudden, en je nagellak is weer een stuk vloeibaarder. 

Meer over nagellak-struggles lees je hier.

9. Eyeliner stand-in

Is je eyeliner op en heb je direct vervanging nodig? Dip het kwastje in je mascara. Kun je net zo’n fijn lijntje mee trekken, en hoef je niet helemaal naar de winkel. Wat zou een mens zonder mascara moeten?!

En dit zijn nog meer fijne trucjes om uit te proberen met je beautyproducten.