China's ergste COVID-19-uitbraak in maanden heeft zich naar twee andere delen van het land verspreid, melden lokale gezondheidsautoriteiten zaterdag. Het gaat om 55 nieuwe besmettingen in de provincie Fujian en de regio Chongqing. Eerder werden in vier andere provincies en in de hoofdstad Peking al uitbraken als gevolg van de deltavariant van het coronavirus gemeld.

Het land neemt geen halve maatregelen om de uitbraken in de kiem te smoren. In Nanjing, waar sinds 20 juli meer dan tweehonderd besmettingen zijn vastgesteld, zijn alle toeristische attracties en culturele locaties zaterdag gesloten. Bovendien heeft de stad in de afgelopen week alle 9,2 miljoen inwoners twee keer getest.

In de provincie Jiangsu zitten honderdduizenden mensen in lockdown. De anderhalf miljoen inwoners van de toeristenstad Zhangjiajie, in de provincie Hunan, zijn sinds vrijdag in lockdown nadat duidelijk was geworden dat enkele besmette personen een theatervoorstelling hadden bijgewoond.

In het Changping-district van Peking, waar twee lokaal overgedragen besmettingen zijn vastgesteld, moesten donderdag 41.000 mensen in lockdown.