De GGD in de regio Haarlem organiseert vrijdagavond het datingevenement Sjansen met Janssen. Vrijgezelle deelnemers hebben tijdens de wachttijd van een kwartier na de prik een korte blind date met elkaar. Voor de gelegenheid wordt de vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter "omgetoverd tot een romantische plek".

"Voor veel mensen zonder partner is de coronaperiode extra zwaar geweest", meldt de GGD. Tijdens het evenement kunnen mensen elkaar "op een laagdrempelige en coronaveilige afstand ontmoeten".

Mensen moeten zich tijdens het evenement gewoon aan de coronamaatregelen houden. Ook als de vonk overslaat, is het de bedoeling dat pas twee weken later een vervolgdate wordt ingepland. Een stel dat op vervolgdate gaat, krijgt van de GGD Kennemerland "een cadeautje".

De naam van het evenement is een knipoog naar de slogan 'Dansen met Janssen', waarmee demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) beloofde dat mensen na een prik met dit vaccin direct op stap konden gaan. Het vaccin heeft echter een tijd nodig om volledige immuniteit te bieden.

Toen het uitgaansleven in een mum van tijd een grote bron van besmettingen werd, besloot het demissionaire kabinet alsnog dat mensen twee weken moeten wachten voordat ze een vaccinatiebewijs krijgen.