De Efteling verwelkomt vanaf woensdag na een sluiting van 22 weken weer bezoekers. Het attractiepark heeft dat bekendgemaakt nadat het kabinet besloot de tweede ronde van versoepelingen woensdag te laten doorgaan.

Volgens de Efteling komen de versoepelingen precies op tijd. Op maandag 31 mei, de de 69e verjaardag van de Efteling, opent het attractiepark het nieuwe speelbos Nest.

In het pretpark gelden nog wel coronamaatregelen. Zo moeten bezoekers van dertien jaar en ouder in alle overdekte locaties mondkapjes dragen, moet er 1,5 meter afstand worden gehouden en wordt aangeraden om zo veel mogelijk met een pinpas en contactloos te betalen. Alle binnenattracties van het park blijven gesloten.

De coronacijfers zijn volgens het kabinet voldoende verbeterd om vooral buiten meer mogelijk te maken. Zo kan er in grotere groepen worden gesport en mogen zogenoemde doorstroomlocaties zoals dierentuinen of pretparken weer open. Ook binnen kan meer: sportscholen mogen weer open, evenals dans- en muziekscholen.

De versoepelingen werden vorige week onder voorbehoud aangekondigd. Als de druk op de ziekenhuizen niet snel genoeg zou afnemen, kon het kabinet aan de 'noodrem' trekken. Dat is niet nodig gebleken.