Het aantal coronapatiënten dat op een verpleegafdeling of intensive care ligt is sinds vrijdag met 67 gedaald. Ziekenhuizen behandelen nu 2.183 mensen vanwege COVID-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het kleinste aantal sinds 21 maart dit jaar.

Het is de tiende achtereenvolgende dag waarop het aantal ic-patiënten met corona daalt. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde met 18 naar 710.

Op de verpleegafdelingen zijn 49 beden vrijgekomen ten opzichte van een dag eerder. Op die vleugels liggen nu 1.473 coronapatiënten.

Het aantal nieuwe opnames is wel licht gestegen vergeleken met een dag eerder. In de afgelopen 24 uur zijn 260 coronapatiënten op een verpleegafdeling of intensive care beland. Vrijdag kwamen er nog 163 nieuwe patiënten bij. Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) kwamen er de afgelopen 24 uur op de verpleegafdelingen 220 nieuwe patiënten bij, en op de ic's 40.

Volgens het LCPS volgt het aantal coronapatiënten op de ic een licht dalende trend, maar blijft de COVID-bezetting hoog. "De reguliere zorg staat nog onder druk", aldus het coördinatiecentrum. "De instroom in de ziekenhuizen daalt deze week gestaag verder. We verwachten dat de ziekenhuisbezetting in de komende week eveneens verder zal dalen."