Een veertigjarige man is op het Spaanse eiland Mallorca opgepakt omdat hij moedwillig het coronavirus verspreidde, waardoor collega's besmet raakten en zij het virus vervolgens ook op anderen overdroegen.

Volgens de Spaanse politie wordt de man verdacht van het met opzet toebrengen van lichamelijk letsel aan 22 mensen, onder wie drie baby's.

De politie kwam de man op het spoor na een corona-uitbraak in de plaats Manacor op het toeristeneiland. Het bleek dat de verdachte ondanks symptomen gewoon naar zijn werk en naar de sportschool ging, hoewel hij meer dan 40 graden koorts had en nieste.

Zijn baas en zijn collega's droegen hem op naar huis te gaan en zich te laten testen, maar hij bleef gewoon doorwerken. Ook na zijn coronatest wachtte hij niet thuis de uitslag af: hij ging de volgende dag gewoon naar zijn werk en naar de sportschool.

Volgens de politie negeerde de man alle adviezen en daagde hij zijn collega's uit door zijn mondkapje naar beneden te trekken, te hoesten en te treiteren met de woorden: "Ik ga jullie allemaal aansteken met het coronavirus."