De zes lijsttrekkers van de grootste partijen waren zondagavond te gast in het NOS Jeugdjournaal-verkiezingsdebat. Ze mochten in een spreekbeurt van dertig seconden vertellen wat ze wensten voor de toekomstige generatie. Zo noemde GroenLinks-leiders Jesse Klaver de aanpak van de klimaatverandering "het allerbelangrijkste" en zei PVV-leider Geert Wilders dat Nederland een vrij land moet blijven.

De zes lijsttrekkers beantwoordden ook vragen van kinderen. Zo vertelde Mark Rutte (VVD) dat hij als kind een druktemaker was in de klas en liet Lilian Marijnissen (SP) weten dat ze eerder aan avond- dan een ochtendmens is: "Ik vond school vroeger altijd veel te vroeg". Wopke Hoekstra (CDA) zei dat hij wel de vader uit de animatiefilm The Incredibles zou willen zijn.

Het werd iets serieuzer toen D66-leider Sigrid Kaag werd gevraagd hoe ze omgaat met haat op sociale media. Ze noemde haat "een heel vergevorderde vorm van pesten" en zei dat ze er niet naar kijkt en het niet leest. "Mensen die haten, zijn eigenlijk ontzettend zielig." Ze besloot met een advies: "Als iemand je pest, zoek iemand om mee te praten, een meester, een juf, maar ga nooit een dag aan jezelf twijfelen."

De lijsttrekkers deden ook nog in duo's een quiz met vragen over onder meer TikTok-sterren, games en de naam van het jongste pandajong in Ouwehands Dierenpark. Marijnissen en Rutte rolden als winnaar uit de bus, hoewel Rutte meerdere keren probeerde vals te spelen door de kinderen in het publiek om hulp te vragen.

Ter afsluiting werden de lijsttrekkers verrast met een envelop die onder hun stoel zat verstopt. Daarin zaten voor elk van hen complimenten van de kinderen.