Pfizer en BioNTech onderzoeken hoe veilig en effectief hun coronavaccin is voor gezonde zwangere vrouwen. De bedrijven zijn een studie begonnen met vierduizend vrijwilligers.

Zwangeren lopen meer risico op ernstige symptomen als ze ziek zijn geworden van het virus. Als ze een beroep hebben met veel risico op besmetting wordt hun soms aangeraden een vaccin te nemen. Terwijl er geen bewijs is dat het veilig is voor hen of hun ongeboren kind.

Zwangere vrouwen waren uitgesloten van de grote klinische onderzoeken in de Verenigde Staten die het Amerikaanse Pfizer heeft uitgevoerd om het vaccin goedgekeurd te krijgen. In het land is het Pfizer/BioNTech-vaccin al wel toegediend aan zwangeren.

De studie wordt uitgevoerd in de Verenigde Staten, Canada, Spanje, Groot-Brittannië, Argentinië, Brazilië, Chili, Mozambique en Zuid-Afrika. Vrijwilligers krijgen de eerste prik tussen week 24 en 34 van de zwangerschap en dan drie weken later de tweede prik. Een controlegroep krijgt een placebo. Deze vrouwen krijgen na de bevalling een echt vaccin aangeboden.