Blijf hier op de hoogte van het laatste belangrijkste nieuws omtrent het coronavirus in binnen- en buitenland.

  • Verschillende teststraten en vaccinatielocaties blijven ook morgen nog gesloten vanwege de weersomstandigheden. Zondag waren alle locaties dicht en maandag ging een aantal locaties niet open vanwege de gladheid en de sneeuw.
  • Het demissionaire kabinet heeft op advies van het OMT besloten de avondklok te verlengen tot en met 2 maart. De Tweede Kamer moet nog wel instemmen met de maatregel.
  • Tot nu toe zijn in Nederland vijftien sterfgevallen na een vaccinatie tegen COVID-19 gemeld, laat bijwerkingencentrum Lareb weten. Volgens de organisatie gaat het daarbij om kwetsbare ouderen met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen. Deze problemen zijn volgens Lareb de meest voor de hand liggende verklaring voor de sterfgevallen.
  • Stichting De 4Daagse meldt dat het dit jaar onmogelijk is de 104e Vierdaagse te organiseren in de vorm die mensen mogen verwachten. De stichting zet daarom net als vorig jaar een streep door het evenement.
  • Minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) voert komende dagen gesprekken met schaatsbond KNSB over het mogelijk alsnog toestaan van wedstrijden op natuurijs. Vanwege de coronamaatregelen is het nu verboden om schaatswedstrijden te organiseren.
  • De inwoners van de gemeenten Dronten (Flevoland) en Bunschoten (Utrecht) kunnen zich de komende tijd laten testen op het coronavirus. Dat moet duidelijk maken hoeveel mensen er besmet zijn, misschien wel zonder dat ze het zelf weten. In beide gemeenten duurt de proef zes weken.