De Britse regering overweegt belastingverhogingen voor technologiebedrijven en webwinkels zoals Amazon die floreren tijdens de coronapandemie, meldt The Sunday Times.

De krant schrijft op basis van gelekte mails dat ambtenaren van het ministerie van Financiën techbedrijven en retailers hebben opgeroepen een "online verkoopbelasting" te bespreken.

Ook zouden ambtenaren op Downing Street een "buitensporige winstbelasting" in de maak hebben voor bedrijven wier winsten enorm zijn gestegen door de coronacrisis.

Voor de komende begroting, die op 3 maart aan bod komt, worden geen belastingverhogingen verwacht. Maar later dit jaar wel als onderdeel van een plan om de schulden die het Verenigd Koninkrijk heeft terug te dringen, zeggen hoge regeringsbronnen tegen de Britse krant.

Bedrijven die waarschijnlijk worden getroffen door een eenmalige coronabelasting zijn onder meer online retailers zoals Amazon en ASOS, voedselbezorgingsbedrijven zoals Ocado Group, Just Eat Takeaway en Deliveroo, pakketbedrijven en de grote supermarkten, aldus The Sunday Times.