Het aantal coronapatiënten op de Belgische intensive care is met 291 voor het eerst in vier maanden tijd onder de grens van driehonderd gedoken. Dat blijkt zondag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal ziekenhuisopnames vanwege corona stijgt wel opnieuw licht. In de Belgische ziekenhuizen worden momenteel 1649 coronapatiënten verzorgd.

Het aantal nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus daalt voor de vijfde dag op rij. Van 28 januari tot en met 3 februari bezweken dagelijks gemiddeld 41,3 mensen aan COVID-19. Dat is 16 procent minder dan in de voorgaande zeven dagen. In totaal zijn 21.352 Belgen aan de gevolgen van het longvirus gestorven.

Van 31 januari tot en met 6 februari belandden per dag gemiddeld 122,9 patiënten met een coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat is 3 procent meer dan in de week ervoor.

Het aantal besmettingen blijft ook stijgen. Per dag kwamen er van 28 januari tot en met 3 februari gemiddeld 2339 bevestigde gevallen bij, een stijging van 4 procent in vergelijking met een week eerder.

Er werden in die periode gemiddeld 50.300 tests per dag afgenomen, een stijging van 9 procent. De positiviteitsratio bleef nagenoeg stabiel op 5,4 procent.

Sinds het begin van de pandemie zijn 723.870 Belgen besmet geraakt met het coronavirus.