Uiterlijk eind september heeft iedere volwassen Duitser een aanbod voor een coronavaccinatie gekregen. Daarvan is bondskanselier Angela Merkel overtuigd na een coronatop in Berlijn. Het beraad moest duidelijkheid verschaffen over de nu nog stroef verlopende vaccinatiecampagne in Duitsland.

De regering, de zestien Duitse deelstaten, grote farmaceutische bedrijven en vertegenwoordigers van de Europese Unie schoven aan bij het crisisberaad om het inentingsbeleid verder uit te stippelen.

Merkel concludeerde na het overleg dat het voor eind september lukt om voor de 73 miljoen volwassen Duitsers een vaccinatie te regelen, zoals Berlijn al eerder van plan was. Zowel regeringspartijen als de oppositie hadden op de speciale vaccinatietop aangedrongen om meer duidelijkheid te krijgen.

De Duitse vaccinatiecampagne dreigde vertraging op te lopen door een gebrek aan vaccins, wat tot felle kritiek leidde. Maar volgens Merkel gaat het, zo begreep ze van de fabrikanten, zelfs zonder toelating van nieuwe vaccins lukken.