Het kabinet overweegt het maximale aantal aanwezigen bij een uitvaart verder te beperken, bevestigen bronnen na berichtgeving door de NOS en NRC. Mogelijk gaat het maximale aantal aanwezigen van honderd naar vijftig. Daarnaast wordt mogelijk besloten dat mensen thuis nog maar één gast per dag mogen ontvangen. Dat zijn er nu twee.

Het kabinet besluit woensdag of deze maatregelen worden ingevoerd. Ook overweegt het kabinet dan een reisbeperking voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika. Aansluitend volgt een persconferentie met demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Vermoedelijk wordt dan ook meer duidelijk over de invoering van een avondklok. De maatregel gaat mogelijk gelden tussen 20.30 en 4.30 uur en zal vrijdag worden ingevoerd, vertellen ingewijden aan RTL Nieuws en NOS. De tijden kunnen nog aangepast worden. Vervolgens moet de Kamer nog instemmen met een avondklok.

Het is nog onduidelijk of de andere maatregelen die op tafel liggen ook worden getroffen als er een avondklok komt. Het Outbreak Management Team (OMT) is gevraagd te onderzoeken hoe de verspreiding van de besmettelijkere Britse variant van het virus het beste kan worden tegengegaan. De deskundigen hebben niet alleen de effecten van een avondklok onderzocht, maar hebben ook naar alternatieven gekeken.