De Duitse regering en deelstaten zijn het eens geworden over een verlenging van de huidige lockdown tot 31 januari, meldt Bild maandag op basis van bronnen. Dinsdag wordt het definitieve besluit verwacht.

De huidige, strengere lockdown is sinds medio december van kracht. De Duitse autoriteiten besloten toen in de aanloop naar de feestdagen het coronabeleid aan te scherpen. Veel meer bedrijven moesten daardoor de deuren sluiten en ook scholen moesten dicht.

Ondanks de maatregelen wordt op dagelijkse basis gemeld dat nog eens honderden coronapatiënten zijn overleden. Het aantal overledenen per dag piekte op 30 december, toen 1.129 sterfgevallen werden geregistreerd. Het was de eerste dag waarop het aantal overleden coronapatiënten boven de duizend uit kwam.

Minister van Volksgezondheid Jens Spahn maakte zaterdagavond duidelijk dat vanwege de recente coronacijfers geen versoepeling van de maatregelen mogelijk is. "De aantallen zijn nog steeds te groot, dus we moeten de maatregelen langer laten gelden", zei de bewindsman. Als het land de maatregelen te snel versoepelt, moeten die volgens hem na enkele weken weer aangescherpt worden.