Extrema Outdoor is een van de langstlopende dancefestivals van Nederland. Vorig jaar vierde het festival haar twintigste verjaardag, maar ook voor editie 21 heeft de organisatie een ijzersterk programma vol grote namen en frisse talenten neergezet.

Zo kondigde organisator Extrema in december al technogrootheid Carl Cox aan. Cox was eind jaren ‘80 een van de kopstukken van de exploderende Britse ravescene. Nu, zo’n 25 jaar later, is Cox nog altijd immens populair.

Op Extrema Outdoor neemt de veteraan de programmering van een podium onder zijn hoede: Carl Cox and Friends. Onder anderen Loco Dice, John Digweed, Cassy, Jon Rundell en de Nederlander Michel de Hey komen draaien op het podium van de grootheid.

Voor het festival zijn enkel nog reguliere kaarten beschikbaar, deze kosten 50 euro, maar via Veronica zijn exclusief nog tickets te verkrijgen met 10 euro korting. Wil jij hierbij zijn? Dat kan! Koop dan nu hier jouw tickets.

Internationaal karakter

Wie naar Ibiza wil, hoeft Nederland dit jaar helemaal niet te verlaten. Met ANTS - het prijswinnende concept van de populaire Ibiziaanse beachclub Ushuaïa - wordt de vibe van het Spaanse eiland naar Nederland gehaald.

Kölsch is de headliner van het podium. De Deense artiest verkocht wereldwijd miljoenen platen en begint - kort na zijn optreden op Extrema Outdoor - met zijn eigen radioshow op BBC Radio. Onlangs maakte Extrema bekend dat Kölsch onderdeel uitmaakt van de befaamde eindshow. Andere namen op ANTS zijn onder meer Matthias Tanzmann, Route 94 en Tensnake.

Parkeergarage als podium

Voor de 21ste editie is een compleet nieuw podium in het leven geroepen. De locatie? Een oude parkeergarage. Hier wordt de vibe van een old school warehouse party neergezet.

Het podium draagt de naam Quartz. Artiesten die spelen op dit podium zijn Mr. Oizo, Flux Pavilion, Subfocus & ID en de Ed Banger House Party. Vernoemd naar het bekende Ed Banger Records uit Frankrijk.

Marathonset van houselegende

Met Danny Tenaglia haalt Extrema Outdoor een ware houselegende naar Nederland. De DJ was pas een handvol keren in Nederland te zien. Tenaglia staat bekend om zijn urenlange housesets, ontving een Grammy-nominatie voor zijn remix van I Feel Love (Depeche Mode) en bewerkte nummers van Yoko Ono, Madonna en Faithless.

Op Extrema Outdoor sluit hij af met een marathonset van ongeveer vier uur, maar niet voordat onder meer DJ Sneak en De Sluwe Vos het publiek hebben opgezweept.

Een podium met legendes van eigen bodem is de Back to Love Stage. Vorig jaar werd er met hetzelfde podium al een greep gedaan uit het rijke verleden van de organisatie.

Het podium werd door de bezoekers verkozen tot één van de populairste stages van de voorgaande editie. Dit jaar spelen onder meer Dimitri, Benny Rodrigues, Erick E en Ronald Molendijk.