Na de Brexit krijgt Forum voor Democratie (FVD) een extra zetel, waarmee het totale zetelaantal van de partij uitkomt op vier, blijkt uit de definitieve Nederlandse resultaten van de Europese verkiezingen. In de voorlopige resultaten kreeg GroenLinks die zetel nog toebedeeld.

Na het vertrek van het VK wordt een deel van de zetels van dat land verdeeld over de andere EU-lidstaten. Nederland krijgt er in totaal drie zetels bij. Een daarvan gaat dus naar FVD. De overige zetels gaan naar de PVV en de VVD.

In de race om de 'restzetel' wist Forum GroenLinks nipt te verslaan. De rechts-conservatieve partij van lijsttrekker Derk Jan Eppink kreeg 602.173 stemmen (10,9 procent), de groenen van lijsttrekker Bas Eickhout 598.877 (ook 10,9 procent).

In de definitieve uitslag verandert verder niets aan het beeld dat ontstond nadat 98 procent van de stemmen was geteld. De PvdA blijft met zes zetels de grote winnaar, gevolgd door de VVD met vijf zetels. D66 werd in zetelaantal gehalveerd en de SP keert niet terug in het Europees Parlement.