Er staan woensdagavond tijdens de Europa League-finale in de Amsterdam Arena geen Nederlandse spelers aan de aftrap. Ola John is bankzitter bij Benfica, dat het opneemt tegen Chelsea.

Bij de Londense formatie zit Nathan Aké, die door Chelsea enige jaren geleden werd weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, eveneens op de bank. Met arbiter Björn Kuipers staat er toch nog een Nederlander op het veld.

John was dit seizoen regelmatig basisspeler bij Benfica, ook afgelopen zaterdag nog in de verloren competitietopper tegen FC Porto. Trainer Jorge Jesus ziet in de Europa League-eindstrijd echter hooguit een rol als invaller weggelegd voor de ex-speler van FC Twente.

Terry

Bij Chelsea ontbreekt aanvoerder John Terry. De centrumverdediger is niet op tijd hersteld van de enkelblessure die hij zaterdag opliep tegen Aston Villa. Terry miste vorig jaar ook al de gewonnen eindstrijd van de Champions League, destijds door een schorsing.

Ook Eden Hazard ontbreekt door een blessure, maar dat was al bekend. Over het meespelen van Terry werd pas op de wedstrijddag een beslissing genomen.

Frank Lampard is bij de Londense formatie vanaf het begin van de partij. De ervaren middenvelder, die na komende zomer moet vertrekken bij Chelsea, kan dit seizoen niet altijd meer rekenen op een basisplaats. Tegen Aston Villa (2-1 winst) was hij met twee treffers echter van grote waarde. Door de afwezigheid van Terry draagt hij de aanvoerdersband.

In de Amsterdam Arena wordt om 20.45 uur afgetrapt.

Opstellingen

Benfica: Artur; Almeida, Luisao, Garay, Melgarejo; Salvio, Perez, Matic, Gaitan; Rodrigo, Cardozo.

Chelsea: Cech; Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Cole; Luiz, Ramires; Lampard, Mata, Oscar; Torres