De politie heeft zondagmiddag in Zevenbergschen Hoek een 29-jarige man zonder vast woonadres en een 34-jarige man uit Breda opgepakt in verband met betrokkenheid bij de zware mishandeling van een 33-jarige man uit Valkenswaard.

De mishandeling zou zaterdagochtend hebben plaatsgevonden in de woning van het slachtoffer in Valkenswaard. Twee mannen drongen die ochtend tegen 2.00 uur met iets dat op een vuurwapen leek het huis binnen, waar op dat moment de man en zijn vriendin aanwezig waren. In de woning werd de man langdurig geschopt en geslagen.

De vrouw bleef fysiek ongedeerd, maar werd ernstig bedreigd tijdens de overval. De overvallers gingen er na enige tijd vandoor met geld uit de woning.

De man uit Valkenswaard moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Hij zou diverse kneuzingen over zijn hele lichaam hebben opgelopen. De politie werd pas in de loop van zaterdagmiddag gebeld en startte een onderzoek. Hierin kwamen de nu aangehouden mannen als verdachten naar voren. Ze werden zondag beiden door een arrestatieteam ingerekend.