Rijsbergen krijgt tentoonstelling over wielersport

Er komt in Rijsbergen een tentoonstelling over wielersport in cultuurhistorisch centrum De Weeghreyse. De opening is op zondag 29 oktober.

Het dorp bracht elf professionals voor die hun stempel op de wielersport drukten. Daarnaast kent het dorp verschillende fietskoersen. 

Verschillende voormalige beroepsrenners en wielerorganisaties hebben zich al bereid getoond om privémateriaal tijdelijk in bruikleen te geven, zoals foto’s, video’s, wedstrijdposters en wielertruien.

De organisatie spreekt dan ook van een groei-expositie, want het is de bedoeling dat bezoekers zelf relikwieën aan de tentoonstelling gaan toevoegen die nog meer herinneringen aan de Rijsbergse wielerhistorie naar boven zullen halen.

Liefhebbers

Rijsbergse wielerliefhebbers hebben zich hebben verenigd om de expositie te organiseren. Nico Mathijssen en zijn broer Edwin doen bijvoorbeeld mee, zij zetten samen met aan aantal andere dorpsgenoten Rijsbergen op de wielerkaart.

Dit deden ze door onder de vlag van Stichting Wielerdorp Rijsbergen edities van het Wielertheater Rijsbergen en de toertocht De Speer van Rijsbergen te organiseren.

Profronde van Rijsbergen

De Profronde van Rijsbergen werd georganiseerd door hun vader Cor Mathijssen, samen met Janus Jochems, Jan Bastiaansen en Kees Roks.

Het is dan ook geen toeval dat dit gezelschap zich op de tentoonstelling over de Rijsbergse wielerhistorie heeft gestort. Daarnaast doet Henk Theuns, gerenommeerd wielerfotograaf en verzamelaar van wielermemorabilia mee.

Lees meer over:
Tip de redactie