Het team FormidabEL uit Etten-Leur dat op 15 september heeft meegedaan aan de zesde editie van ColSensation heeft hiermee bijna 10.500 euro opgehaald voor de bestrijding van kanker. 

Het team bedwong tijdens ColSensation op verschillende manieren de mythische berg Mont Ventoux. ColSensation is een evenement van de Roosendaalse Stichting Team Doelbewust.

Zaterdag 7 oktober wordt in Roosendaal de totaalopbrengst van ColSensation bekendgemaakt. Aan de editie van dit jaar deden ruim twintig teams mee met alles bij elkaar zo’n 400 deelnemers. Het team van FormidabEL uit Etten-Leur bestond uit zeven personen.

KWF

De vrijwilligersorganisatie achter Colsensation zet zich in voor kankerbestrijding: 75 procent van de opbrengst gaat naar het KWF, de overige 25 procent naar lokale kankergerelateerde doelen. De deelnemende teams leveren hiervoor een sportieve prestatie door de Mont Ventoux, ofwel de reus van de Provence, te beklimmen: fietsend, rennend of lopend.

Driemaal

Ook team FormidabEL ging op verschillende manieren de berg op. Pieter Dingenouts, werkzaam bij de gemeente Etten-Leur, vertelt: "Toos Dingenouts, mijn vrouw Liandy en Anne-Marie van Ommeren hebben de 22 kilometer bergop lopend afgelegd. Natalina en Peter Gommers zijn de berg op gerend, waarna Peter ook nog een keer gefietst heeft. Mijn broer Jeroen en ik zijn driemaal de berg op gefietst. Van elke kant een keer."  Vanaf Bedoin, Malauscène en Sault is dat in totaal zo’n 120 kilometer.

Volgens Pieter biedt naast  de sportieve activiteiten zelf ColSensation ook veel ruimte om te ervaren waarom de verschillende teams deelnemen. “Iedereen heeft zijn eigen ervaring met kanker. Voor elk verhaal en voor elke manier van uiting is respect. Om samen zó bezig te zijn voor dit goede doel maakt het een erg indrukwekkende ervaring.”

Liandy Dingenouts vult aan: "In de aanloop naar het evenement hebben we diverse acties uitgevoerd. Ook hebben we vrienden, familie  en kennissen gevraagd te doneren. De bereidheid van mensen bij te dragen aan de kankerbestrijding is groot gebleken. We waren blij met elke donatie en elke vorm van medewerking."