Met de bijzondere veiling van het eerste vaatje haring op 14 juni van dit jaar nog vers in het geheugen, was het vrijdag eindelijk zo ver om de opbrengst in de vorm van een cheque te overhandigen. Dat moment vond plaats bij woongroep Contrefort in Etten-Leur Noord.

Nettie Aarts, voorzitter van de Rotaryclub Etten-Leur en omstreken, overhandigde de cheque aan mevrouw Ooms, bewoonster van Contrefort. De woongroep maakt onderdeel uit van zorginstelling Avoord.

De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje haring bedroeg in juni maar liefst 14.000 euro. Het hoge bedrag kwam mede tot stand door de actieve tussenkomst van burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot, toen tijdens de veiling de biedingen staakten op een volgens veilingmeester Frank Vrolijk te laag niveau.

De burgemeester kwam als bekwaam onderhandelaar tussenbeide en overtuigde de ondernemers tot samenwerking, waarna die de inhoud van hun portemonnees bij elkaar legden. Die gezamenlijke actie resulteerde in de opbrengst van 14.000 euro.

Interactieve tv

Het binnengehaalde bedrag is inmiddels besteed aan een Beleef TV voor de bewoners van woongroep Contrefort in de Schoenmakershoek in Etten-Leur Noord. De Beleef TV is een interactieve en flexibele tv in de vorm van een tafel met een touchscreen en tal van mogelijkheden zoals spelletjes als memory, een jukebox met liedjes van vroeger en onder andere het Polygoon-journaal.

De tv is speciaal ontwikkeld om senioren met dementie op een leuke manier te stimuleren tot meer beweging en sociale interactie.